Konu Bisiklet yolları

Voice Kıbrıs Haber
Bisiklet Severler Derneği’nden bir heyet Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’yi ziyaret etti.
Gönyeli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Bisiklet Severler Derneği Başkanı Hüseyin Akcan, Benli’yi ülkedeki bisiklet yollarının artırılması konusunda Gönyeli Belediyesi ile istişarede bulunmak amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi.
Akcan, Gönyeli’de bisiklet yolları için güzel bir başlangıç yapıldığını ifade ederek Gönyeli’de insanları bisiklet kullanmaya teşvik eden bisiklet yolu projelerinin mevcut olduğunu söyledi.
Dernek Asbaşkanı Kandemir Berova ise sağlıklı yaşam için daha fazla hareket etmek gerektiğini ifade ederek yoğun iş temposuna girmiş olan halkın daha fazla harekete ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Berova, temiz enerji kapsamında doğaya uygun ulaşım araçlarının kullanılmasının teşvik edilmesi gerektiğini kaydederek obezite ve diğer bir çok sağlık sorununun hareketle risk oranlarının azaltılabileceğini belirtti.
BENLİ: “BİSİKLETİ YAŞAM BİÇİMİ YAPMAK İÇİN GAYRETLERİMİZ SÜRECEK”
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ise sağlıklı çevre ve sağlıklı insan hedefini başarabilmek için güçlü bir belediye yapısına gerek olduğunu söyledi. Benli şehrin bütününün geliştirilmesinin yanı sıra bunun bir parçası olan bisikleti insan hayatına kazandırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.
Cadde dönüşümlerini yaparken bisiklet yollarının hayatın içerisinde kullanılmak üzere inşa ettiklerini de kaydeden Benli, her yıl okullara bisiklet bilincini aşılamak için bisikletler bağışladıklarını, Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nde bisiklet kursları düzenlediklerini ve son olarak da 500 bisikleti sübvansiyeli olarak Gönyeli halkına verdiklerini kaydetti.
Benzer haberler
Spor
Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı
30 Ağustos Zafer Bayramı Kriteryum Yol Bisiklet Yarışı pazar günü yapılıyor
KKTOK ve 9 ekibimiz Kapadokya’da mücadele etti
Güzelyurt Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kursunu tamamlayan çocuklar sertifikalarını aldı
Arda Erkan anısına Kite Surf Etkinliği düzenlendi
KTSYD Kupası, 27 Ağustos'ta Küçük Kaymaklı-Yenicami arasında oynanacak
FIFA Dünya Kupası finaline ceza yağdırdı
Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı
Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü


