Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nazlı "Çocuk izlem merkezleri ve şiddet önleme merkezleri ivedilikle hayata geçirilmeli" Lefkeliler Hanı akustik müzikle şenlendi Dışişleri Bakanlığı "AB Komisyonu adadaki gerçekleri görmeli" Bengihan “Hükümet ve işveren tarafı yasaya uygun hareket etmeli” Gazimağusa Belediyesi ile DAÜ iş birliği ortak organizasyonlar düzenlemeye yönelik protokol imzaladı “Resmin Kamusal Hafızası” sergisi ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek YKP, İki Toplumlu Buluşma etkinliği 17-18 Temmuz’da yapılacak Haluk Levent "Parasal anlamda derneğin tek yetkilisi benim" Tarım Dairesi seracılara yönelik Gazimağusa'da bilgilendirme toplantısı düzenledi Girne Belediyesi'nin 11. Leymosunlular buluşması 25 Temmuz'da yapılacak Larnaka’daki Kıbrıslı Türklere ait 90 bina risk potansiyeli taşıyor İtalya'da hükümet, çeteleşen gençlere yönelik tedbirler içeren yasa tasarısı hazırladı EDEK Başkanı Nikos Anastasiu istifa etti İran "ABD'nin son saldırılarında 30'dan fazla sivil hayatını kaybetti" Güney Kıbrıs dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi Aşırı sıcaklar kalp krizi vakalarında artışa neden oluyor BM Genel Sekreter Sözcüsü "İki liderin desteklenmesine olan bağlılığımız devam ediyor" Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü ile ilgili eğitimler başladı 20 Temmuz gösteri ve provaları nedeniyle tüm hava sporları ve dron uçuşları yasaklandı Atan “Asgari ücret, insanca yaşam koşullarını sağlayacak bir düzeyde belirlenmeli" Nazlı "Çocuk izlem merkezleri ve şiddet önleme merkezleri ivedilikle hayata geçirilmeli" Lefkeliler Hanı akustik müzikle şenlendi Dışişleri Bakanlığı "AB Komisyonu adadaki gerçekleri görmeli" Bengihan “Hükümet ve işveren tarafı yasaya uygun hareket etmeli” Gazimağusa Belediyesi ile DAÜ iş birliği ortak organizasyonlar düzenlemeye yönelik protokol imzaladı “Resmin Kamusal Hafızası” sergisi ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek YKP, İki Toplumlu Buluşma etkinliği 17-18 Temmuz’da yapılacak Haluk Levent "Parasal anlamda derneğin tek yetkilisi benim" Tarım Dairesi seracılara yönelik Gazimağusa'da bilgilendirme toplantısı düzenledi Girne Belediyesi'nin 11. Leymosunlular buluşması 25 Temmuz'da yapılacak Larnaka’daki Kıbrıslı Türklere ait 90 bina risk potansiyeli taşıyor İtalya'da hükümet, çeteleşen gençlere yönelik tedbirler içeren yasa tasarısı hazırladı EDEK Başkanı Nikos Anastasiu istifa etti İran "ABD'nin son saldırılarında 30'dan fazla sivil hayatını kaybetti" Güney Kıbrıs dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi Aşırı sıcaklar kalp krizi vakalarında artışa neden oluyor BM Genel Sekreter Sözcüsü "İki liderin desteklenmesine olan bağlılığımız devam ediyor" Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü ile ilgili eğitimler başladı 20 Temmuz gösteri ve provaları nedeniyle tüm hava sporları ve dron uçuşları yasaklandı Atan “Asgari ücret, insanca yaşam koşullarını sağlayacak bir düzeyde belirlenmeli"
Dolar
Euro
Sterlin

Komite bugün Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların bütçelerini ele alacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Komite bugün Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların bütçelerini ele alacak

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı 298 milyon 120 bin TL’lik Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu bütçesini oy çokluğuyla kabul etti. UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki toplantıya BTHK Başkanı Kadri Bürümcük de katılarak, milletvekillerin bütçeye ilişkin sorularını yanıtladı ve 2025’e yönelik projelerini aktardı. Konuşmaların ardından komite dün geceki çalışmalarını tamamladı. 2025 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’na ilişkin görüşmelerine bugün devam edecek komite, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı bütçelerini ele alacak. Komite ayrıca Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü ile Rekabet Kurulu bütçelerini de görüşecek. 2025 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı için 403 milyon 467 bin TL, İçişleri Bakanlığı için de 4 milyar 852 milyon 810 bin TL’lik bütçe öngörülüyor. Komitenin dünkü gündeminde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ise pazartesi günü genel kurul çalışmalarından sonra ele alınacak. -Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi pazartesi Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin dünkü gündeminde yer alan 16 milyar 485 milyon 959 bin TL’lik Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ise pazartesi günü genel kurul çalışmalarından sonra ele alınacak. Pazartesi ayrıca 1 milyar 936 milyon 92 bin TL’lik Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, 6 milyar 298 milyon 900 bin TL’lik Polis Genel Müdürlüğü ve 36 milyon 251 bin TL’lik Ombudsman bütçelerini görüşecek.

Benzer haberler

Featured
Nazlı "Çocuk izlem merkezleri ve şiddet önleme merkezleri ivedilikle hayata geçirilmeli" 2026-07-15 15:24:34 Lefkeliler Hanı akustik müzikle şenlendi 2026-07-15 15:20:15 Dışişleri Bakanlığı "AB Komisyonu adadaki gerçekleri görmeli" 2026-07-15 15:08:43 Bengihan “Hükümet ve işveren tarafı yasaya uygun hareket etmeli” 2026-07-15 15:01:36 Gazimağusa Belediyesi ile DAÜ iş birliği ortak organizasyonlar düzenlemeye yönelik protokol imzaladı 2026-07-15 14:31:28 “Resmin Kamusal Hafızası” sergisi ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek 2026-07-15 14:25:55 YKP, İki Toplumlu Buluşma etkinliği 17-18 Temmuz’da yapılacak 2026-07-15 14:15:27 Haluk Levent "Parasal anlamda derneğin tek yetkilisi benim" 2026-07-15 13:46:56 Tarım Dairesi seracılara yönelik Gazimağusa'da bilgilendirme toplantısı düzenledi 2026-07-15 13:24:22