Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Kolombiyalı taksicilerden “Uber” protestosu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kolombiyalı taksicilerden “Uber” protestosu
Reklam

Kolombiya’nın birçok kentinde eş zamanlı gösteriler ve konvoylar düzenleyen taksiciler, uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber’i ve çalışma şartlarını protesto etti.

Kolombiya genelinde sayıları 300 bine yaklaşan taksiciler, başkent Bogota’nın yanı sıra Medellin, Cali, Baranquilla, Bucaramanga gibi 20’ye yakın kentteki eylemlerinde Uber’in yasaklanmasını istedi. Ülke genelinde sabah erken saatlerden itibaren ana caddelerde park ederek trafiği yavaşlatan taksiciler, daha sonra hazırladıkları dilekçeleri belediye başkanlarına vermek için kent meydanlarına hareket etti. Polislerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemler sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Sosyal medyada ve ülke basınında, bazı bölgelerde protestolara katılmayan taksicilere tepki gösterildiği ve yolcuların indirildiği haberleri yer aldı. Uber ve Cabify gibi platformların yasaklanmasını talep eden taksiciler, belediyelerin bu uygulamalarda olduğu gibi kendilerine de esnek tarife izni vermesini istiyor. Bu arada, Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Ulaştırma Bakanlığı bu uygulamaları yasal hale getirecek bir düzenleme yapacağını açıkladı. Bakanlık, taksicilerle de temas halinde olduklarını duyurdu. Kaynak: BRT

Benzer haberler

Dünya
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" 18 Ağu 2026 22:01 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" 18 Ağu 2026 21:48 El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek 18 Ağu 2026 21:41 Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı 18 Ağu 2026 21:22 İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı 18 Ağu 2026 21:18 Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek 18 Ağu 2026 19:10 Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı 18 Ağu 2026 15:36 Yeni müzik albümü yayınlarının trafik kazalarındaki ölümleri artırabileceği belirlendi 18 Ağu 2026 11:15 Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili 40 milyon dolara satıldı 18 Ağu 2026 10:35