Kolombiya'da hükümet, reformların kabul edilmesi için 12 soruluk referandum yapacak

Voice Kıbrıs Haber
Kolombiya hükümeti, Kongre'de onaylanmayan reformların halk oylamasıyla hayata geçirilmesi için 12 soruluk bir referandum yapmaya hazırlanıyor.
Çalışma Bakanı Antonio Sanguino ve İçişleri Bakanı Armando Benedetti, düzenledikleri ortak basın toplantısında, konuyla ilgili detayları paylaştı.
Reformlara halkın destek vereceğine inandığını belirten Sanguino, "Bu soruların evet oyu alacağından emin olmasak, bunları teklif etmezdik." dedi.
İçişleri Bakanı Benedetti ise referandumun halk tarafından kabul edilmesi durumunda sürecin Kongre ve Cumhurbaşkanlığı onayıyla tamamlanacağını ifade etti.
Kolombiya basınına göre, 12 soruluk referandumun geçerli sayılabilmesi için yaklaşık 14 milyon seçmenin oy kullanması gerekiyor.
Ülkede 40 milyon 963 bin 370 kayıtlı seçmen bulunurken, her bir soru için oyların yarısından bir fazlasının "evet" olması halinde sonuçlar bağlayıcı olacak.
Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun, referandum kampanyasını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde başlatması bekleniyor.
Benzer haberler
Dünya
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var
Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi


