Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak

Kolombiya'da yarın kritik bir seçim var. Devlet Başkanlığı yarışının ikinci turu yapılacak. Aşırı sağcı ve solcu aday arasında geçen seçim, son yılların en çekişmeli yarışlarından biri olarak gösteriliyor.

Kolombiya'da halk Devlet Başkanlığı yarışının ikinci turunda, son yılların en kritik tercihini yapacak. Bir tarafta aşırı sağcı Abelardo de la Espriella, diğer tarafta sol görüşlü Ivan Cepeda var.

Seçim, Kolombiya'nın aşırı sağa mı yoksa sola mı yöneleceğini belirleyecek. Zira iki adayın seçim vaatleri taban tabana zıt.

AŞIRI SAĞCI ADAYB MEGA HAPİSHANE SÖZÜ VERDİ

Seçimi kazanması halinde ABD ve İsrail ile ilişkileri güçlendireceğini vaat eden aşırı sağcı aday "De la Espriella", 10 mega hapishane inşa etme ve silahlı örgütlere karşı kapsamlı mücadele yürütme sözü verdi.

Sol görüşlü rakibi Cepeda ise sosyal politikalara öncelik vereceğini belirterek, yoksullukla mücadele ve gelir eşitsizliğinin azaltılması için çalışacağını ifade etti. Cepeda Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun silahlı gruplarla barış sağlama çabalarını da devam ettireceğini söylüyor.

TRUMP'IN DESTEĞİNİ ALDI

ABD Başkanı Donald Trump'sa "Kaplan" lakabıyla tanınan "de la Espriella"ya "tam ve koşulsuz" destek verdi. Trump, Kolombiyalı seçmenlere sandığa giderek oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Kolombiya Devlet Başkanı Petro ise Trump'ın açıklamalarına tepki göstererek ülkenin iç işlerine müdahale olarak nitelendirdi.

GÖREVİ AĞUSTOS AYINDA DEVRALACAK

Petro, Kolombiyalı seçmenlere özgür iradeleriyle sandığa gitmeleri ve herhangi bir dış etki altında kalmadan oy kullanmaları çağrısı yaptı.

Seçimi kazanan aday, 7 Ağustos'ta görevi Petro'dan devralacak. 31 Mayıs'ta düzenlenen devlet başkanlığı yarışının ilk turunu "De la Espriella" az farkla önde tamamlamıştı.

Benzer haberler

Dünya
Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti 2026-06-20 21:19:00 Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor 2026-06-20 20:23:00 Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi 2026-06-20 20:14:00 İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı 2026-06-20 19:42:00 Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" 2026-06-20 19:33:00 İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" 2026-06-20 18:35:00 Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi 2026-06-20 14:49:00 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi 2026-06-20 14:32:00 İran'dan Hürmüz Boğazı için yeni kurallar: 60 gün ücret alınmayacak 2026-06-20 13:39:00