"KKTC'nin hak ve hukukunu hiçbir şekilde çiğnetmeyeceğiz"

Voice Kıbrıs Haber
Ankara’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardından Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.
Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakanlık'taki görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ve iş birliği konuları ele alındı.
Görüşmede, Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumlarından vazgeçmesinin gerekliliğini belirten Akar, Ada'daki Türk varlığının kabul edilmesinin, egemen ve eşit unsurlar olduğunun bilinmesinin önemine dikkati çekti.
Hulusi Akar, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceği KKTC'nin hak ve hukukunu hiçbir şekilde çiğnetmeyeceğini, bu konudaki tavrının açık olduğunu, 1974'te nerede duruyorsa aynı noktada bulunduğunu vurguladı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yarın KKTC’ye taziye ziyaretinde bulunacak
YDP hükümetten çekilme kararı aldı: Arıklı "Kararımızı yarın Sayın Başbakan’a yazılı olarak bildireceğiz"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Eylül 2026)
YDP Hükümetten çekildi
Zeki Çeler "Hükümet bitik, kurumlar çökmüş durumda; topyekûn istifa edin!"
Mısır'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 22 kişi öldü
YDP MYK toplandı
Silivri açıklarında çarpışan iki gemiden biri battı
Kişi "Bu olayda sorumluluğu bulunan hiç kimsenin yakasını bırakmayacağız"


