Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Çavuşoğlu “2026-2027 eğitim öğretim yılına hazırız” Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı Altında sessiz fırtına: Piyasalarda rüzgar her an tersine dönebilir PGM "Güvenli Okul Projesi, bu yılda kararlılıkla sürdürülecektir" Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (10 Eylül 2026) Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Eylül 2026) THY'den KKTC uçuşlarında avantajlı bilet kampanyası Kızılhaç "Avrupa'da sıcak hava dalgaları sırasında yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor" İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı Sezonun en büyük rallisi başlıyor “Kâğıdın Halleri” sergisi Antalya’da sanatseverlerle buluştu İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek Borsadan rekor işlem hacmi ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" Çavuşoğlu “2026-2027 eğitim öğretim yılına hazırız” Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı Altında sessiz fırtına: Piyasalarda rüzgar her an tersine dönebilir PGM "Güvenli Okul Projesi, bu yılda kararlılıkla sürdürülecektir" Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (10 Eylül 2026) Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Eylül 2026) THY'den KKTC uçuşlarında avantajlı bilet kampanyası Kızılhaç "Avrupa'da sıcak hava dalgaları sırasında yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor" İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı Sezonun en büyük rallisi başlıyor “Kâğıdın Halleri” sergisi Antalya’da sanatseverlerle buluştu İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek Borsadan rekor işlem hacmi ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

KKTC'den deport edildi, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek geri geldi!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
KKTC'den deport edildi, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek geri geldi!
Reklam

(Kamalı Haber)- Lokmacı Kara Geçiş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptıktan sonra, “Kıbrıs, Rusya ve Yunanistan kardeş” diye bağırıp, bir şahsı da darp etmeye çalışan, tutuklandıktan 3 gün sonra yargılanan ve kefaletle kurtulan Yunanistan vatandaşı Theodoros Lazarıotis, KKTC’de deport edildikten sonra önceki gün askeri yasak bölgeyi ihlal ederek geri geldi. Görevli askerler tarafından yakalanan zanlı dün “Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etmek” suçundan Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı. Mahkemede polis memuru Kadir Çetin olguları aktardı. Polis, 24 Ocak 2024 tarihinde 15.30’da Güney Kıbrıs’tan gelen zanlının Çağlayan bölgesinde askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği sırada görevli askerler tarafından tespit edilerek, tutuklandığını kaydetti. Polis, zanlının 18 Ocak 2024 tarihinde, saat 11.15’te ise Lefkoşa’da Lokmacı Kara Geçiş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptıktan sonra Arasta Sokak’ta bulunduğu sırada, bir şahsa yumruk vurmaya çalışarak darp edip, yüksek sesle “Kıbrıs, Rusya ve Yunanistan kardeş, Türkler dışarı, burası Yunanistan” bağırıp çağırmak suretiyle çevreye rahatsızlık verdiğini anımsattı. Polis, olayın ardından tutuklanan zanlının 22 Ocak’ta yargılanıp, iki yıl süreyle sulh ve sükûneti koruyacağına dair 50 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verildiğini kaydetti. Polis, ayrıca Muhaceret Dairesi’nin zanlıyla ilgili istenmeyen muhacir yazısı yazdığını belirtti. Zanlının aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyen polis, iki ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine ve tam teşekküllü bir hastane ile Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.  

Benzer haberler

Featured
Çavuşoğlu “2026-2027 eğitim öğretim yılına hazırız” 10 Eyl 2026 08:44 Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı 10 Eyl 2026 08:38 Altında sessiz fırtına: Piyasalarda rüzgar her an tersine dönebilir 10 Eyl 2026 08:33 PGM "Güvenli Okul Projesi, bu yılda kararlılıkla sürdürülecektir" 10 Eyl 2026 08:28 Döviz kurlarında son durum (10 Eylül 2026) 10 Eyl 2026 08:14 En son hava durumu tahminleri (10 Eylül 2026) 10 Eyl 2026 08:06 Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı 9 Eyl 2026 22:00 Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı 9 Eyl 2026 21:53 Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı 9 Eyl 2026 21:46