KKTC’deki Kıbrıs Rum mallarıyla ilgili tutuklanan Ukraynalının davası ağır cezada görülecek

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’deki eski Kıbrıs Rum mallarıyla ilgili geçen hafta Güney Kıbrıs’ta tutuklanan 40 yaşındaki Ukraynalı Denys Pohodin’in davasının ağır cezaya havale edildiği haber verildi.
Ukraynalı şahsın dün yapılan duruşmada ağır cezada yargılanmaya sevk edildiğini yazan Alithia gazetesi, dün toplanan Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi'nin Ukraynalı şahıs aleyhindeki dava sürecinin 13 Haziran’da başlamasına karar verdiğini iletti.
Ukraynalı şahsın suç işlemek için komplo kurmak, başka bir kişiye ait mal üzerinde dolandırıcılık yapmak ve gasp amaçlı komplo kurmak gibi suçlarla alakalı 33 suçlamayla karşı karşıya bulunduğunu yazan gazete, mahkemenin söz konusu şahsın davası başlayana kadar tutuklu kalmasına karar verdiğini ekledi.
Politis gazetesi de konuyla ilgili haberinde, Ukraynalı şahısla birlikte KKTC’deki Kıbrıs Rum mallarıyla ilgili Kıbrıs Rum mahkemelerindeki dava sayısı 5’e ulaştı.
Gazete, Ukraynalı şahıs haricinde 2024 yılından bu yana Afik Grup CEO’su Simon Mistriel Aykut, Alman Ewa Isabella Künzel, Macar Ilona Lesko ve Melinda Ladanyi'nin yanısıra İsrailli Yazan Sarai Eldin'in sanık konumunda olduklarını anımsattı.
Benzer haberler
Featured
Seyir halindeki tırda yangın çıktı
Atatürk Öğretmen Akademisi sınavı başladı
Bostancı'da kaza: Aracın çarptığı yaya yaralandı!
"Yoruldum" diyen 7 yaşındaki oğlunu dağda yalnız bıraktı
Somali’den KKTC konusunda açıklama
Kıbrıslı Rum Müzakereci Menelau'dan Kıbrıs Türk tarafına “oyalama” suçlaması
Yeniboğaziçi’nde yemek yarışması düzenlendi
UBP, ilçelerde istişare toplantıları düzenleyecek
Trump'a göre İran, ABD ile "doğru anlaşmayı" yapmaya hazır değil


