KKTC'deki askeri tesislerin fotoğraflarını çeken bir Yunan vatandaşı tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber
KTC'deki askeri tesisler, Türk Büyükelçiliği ve diğer önemli komplekslerin fotoğraflarını çeken Yunanistan vatandaşı 1 kişi tutuklandı.
Anadolu Ajansı'nın, İçişleri kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden (GKRY) KKTC'ye giriş yaptığı belirtilen Yunan vatandaşı Georgios Bartzokis, Lefke kentinde askeri tesisler, Türk Büyükelçiliği ve diğer önemli komplekslerin fotoğraflarını çektiği ve bunların bir kısmını dijital ortamda aktardığı tespit edilerek tutuklandı.
Yedidalga bölgesinde bir evde kaldığı öğrenilen Georgios Bartzokis'in evinde yapılan aramalarda da çeşitli askeri tesis ve önemli yerlere ait görseller ele geçirildi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan Bartzokis hakkında mahkeme heyeti, evraklarının ve yakalanan dokümanların incelenmesi için 4 gün daha gözaltında kalmasına karar verdi.
Georgios Bartzokis'in, cuma günü yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Benzer haberler
Featured
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026)
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi
“Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor
KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor
“Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı



