“KKTC Yerel Yönetimler Master Planı” hazırlıkları kapsamında toplantı yapıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar; Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti İller Bankası A.Ş. ve Türkiye Cumhuriyeti Belediyeler Birliği’nden heyetlerle bir araya geldi.
Birlikten verilen bilgiye göre, “KKTC Yerel Yönetimler Master Planı” hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, K. T. Belediyeler Birliği İdare Amiri Muammer Güneş de hazır bulundu.
Belediyeler Birliği'nde yer alan çalışma toplantısında Özçınar heyetlere, belediyelerde yaşanan genel sorunlar hakkında bilgi verdi.
Özçınar ayrıca, belediyelerin neden birleştirilmesi gerektiği ile ilgili de geniş bir sunum gerçekleştirerek, öz kaynaklarının artırılmasının önemine işaret etti.
Dünyada olduğu gibi gelirlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Özçınar, devletin bütçesindeki yerel gelirlerden ayrılan payın yüzde 9.25’ten yüzde 11 seviyesine yükseltilmesi gerektiği konusunda görüşünü dile getirerek, bu noktada talepte bulundu.
Benzer haberler
Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur"




