Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Faiz endişesi altın fiyatlarını düşürdü Peribacası faciasının yaşandığı alanda soruşturma başlatıldı Döviz kurlarında son durum (30 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (30 Ekim 2026) İspanya'da 2 hızlı trenin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 69'a çıktı Güney Kore'de eski devlet başkanı Yoon'un idamı talep edildi Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde istifa etti Üstel “Birileri 'UBP bitti' demekle UBP'yi bitiremez" ECB Başkanı Lagarde aralıkta yeni bir faiz artışına işaret etti 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne çifte ödül Lapta'da 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Denktaş “Devletin kara kutularını ve bilinmeyenlerini bilen biri varsa, o da benim” Milletvekilleri Türk Dünyası Diyalog Forumu’na katılıyor Yarın birçok bölgede 12 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Seçimler için takvim işliyor: Adaylık başvuruları yarın yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT’nin 13. Zirvesi kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı KTÖS Atatürk İlkokulu'nda yapacağı grevi askıya aldı Görmede peribacasından kopan kaya parçalarının altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti Anıtkabir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Yılmaz "65 kişi ayrıldı iddiası varsa, isimleri açıklansın" Faiz endişesi altın fiyatlarını düşürdü Peribacası faciasının yaşandığı alanda soruşturma başlatıldı Döviz kurlarında son durum (30 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (30 Ekim 2026) İspanya'da 2 hızlı trenin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 69'a çıktı Güney Kore'de eski devlet başkanı Yoon'un idamı talep edildi Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde istifa etti Üstel “Birileri 'UBP bitti' demekle UBP'yi bitiremez" ECB Başkanı Lagarde aralıkta yeni bir faiz artışına işaret etti 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne çifte ödül Lapta'da 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Denktaş “Devletin kara kutularını ve bilinmeyenlerini bilen biri varsa, o da benim” Milletvekilleri Türk Dünyası Diyalog Forumu’na katılıyor Yarın birçok bölgede 12 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Seçimler için takvim işliyor: Adaylık başvuruları yarın yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT’nin 13. Zirvesi kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı KTÖS Atatürk İlkokulu'nda yapacağı grevi askıya aldı Görmede peribacasından kopan kaya parçalarının altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti Anıtkabir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Yılmaz "65 kişi ayrıldı iddiası varsa, isimleri açıklansın"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"KKTC ve dost ülkelerin savunma ihtiyaçlarına cevap verebilecek durumdayız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"KKTC ve dost ülkelerin savunma ihtiyaçlarına cevap verebilecek durumdayız"
Reklam

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Savunma ve Havacılık Uzay Sanayi Fuarı’nın açılışında konuştu.

Hulusi Akar, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayinin kendi ihtiyaçlarının yanı sıra başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin savunma ihtiyaçlarına da cevap verebilecek duruma geldiğini söyledi.

Türkiye’nin tüm komşularının hudutlarına, egemenlik haklarına daima saygılı olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirten Akar, şunları kaydetti:

“Bizim tek amacımız, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamaktır. Komşularımızdan da beklentimiz, egemenlik haklarımıza saygı göstermeleri ve uluslararası hukuka, akla ve mantığa uygun davranmalarıdır. Bu çerçevede tüm provokatif eylem ve söylemlere rağmen komşumuz Yunanistan ile diyalog kanallarını daima açık tutmaya büyük gayret gösteriyor, bölgemizin istikrarı için her zaman barış elimizi uzatıyoruz.”

Ege’nin ve Akdeniz’in bir dostluk denizi olması, tüm zenginliklerin adil bir şekilde paylaşılması yönündeki gayretlerini sürdürmeye devam edeceklerine dikkati çeken Akar, “Haklarımızı gasp edeceklerini düşünenler, çok iyi bilmelidir ki haklarımıza ve menfaatlerimize yönelik oldubittilere ve birtakım dayatmalara asla müsaade etmedik, etmeyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarihte olduğu gibi Kıbrıs dahil, Ege’de ve Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini korumakta azimli, kararlı ve buna muktedir olduğunu vurgulayan Akar, “Yunanistan, Türkiye’yi bir tehdit olarak değil de güçlü, güvenilir ve etkin bir müttefik olarak görmeyi başarabilirse bu hem ülkelerimiz hem bölgemiz hem de NATO adına büyük bir kazanım olacaktır. Temennimiz, bunun bir an önce anlaşılması, gerçekleşmesidir” dedi.

Benzer haberler

Türkiye
Peribacası faciasının yaşandığı alanda soruşturma başlatıldı 30 Eki 2026 08:37 Görmede peribacasından kopan kaya parçalarının altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti 29 Eki 2026 18:11 Anıtkabir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Eki 2026 17:57 Kapadokya'da peribacası çöktü: Ölü ve yaralılar var 29 Eki 2026 14:58 Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız" 29 Eki 2026 13:30 Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti 28 Eki 2026 18:27 Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:17 Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" 28 Eki 2026 13:34 ÖSYM'nin 2027 sınav takvimi belli oldu 28 Eki 2026 09:32