KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor

Voice Kıbrıs Haber
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İzmir'de partner ülke olarak katıldığı "Interfresh Eurasia 2026 Fuarı"nda temsil ediliyor.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan (KTSO) yapılan açıklamaya göre, meyve, sebze, gıda ve gıda ürünlerinin yanı sıra gıda teknolojileri, ambalaj, tarım teknolojileri, depolama ve lojistik sektörlerini bir araya getiren fuara, 80’in üzerinde ülkeden sektör temsilcileri ile 500’ün üzerinde profesyonel alıcı katılıyor.
Fuarın ilk gününde, KKTC standını, 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, KKTC İzmir Başkonsolosu Mustafa Davulcu, KKTC Sanayi Dairesi Müdürü Elmas Kavunoğlu ve Makedonya Ticaret Odası Başkanı Nuhi Aliu ziyaret etti.
-Fuarda 4 sanayici firma ile 4 kadın kooperatifi yer alıyor
KTSO ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyon kapsamında fuarda; Kalyoncu Dış Ticaret Şti. Ltd., Nursaç İthalat İhracat Limited, Dilekler Group, Kıbrıs Meyve Sebze İşletmecilik Ltd. (Cypfruvex), Ada Kadını Kalkınma Kooperatifi Ltd., Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Ltd. ve Tatlısu Kadın Kooperatifi (TAT-KA KOOP) ürünlerini sergiliyor.
Katılımcıların, KKTC’nin üretim kapasitesi ve ihraç ürünlerini uluslararası sektör temsilcilerine tanıtması, yeni ihracat bağlantıları kurması ve farklı pazarlara erişim sağlaması hedefleniyor.
Benzer haberler
Featured
İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü
YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
AB Eğitim Fuarı, 10-11 Kasım tarihlerinde Lefkoşa'da yapılacak
Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği yeni yönetimini belirleyecek
Güney Kıbrıs’ta “Plegma” operasyonu: 26 kişi tutuklandı, toplamda yaklaşık 250 kilo uyuşturucu ele geçirildi
RDÜ ve CES arasında iş birliği protokolü imzalandı




