KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti

Voice Kıbrıs Haber
KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Kazakistan’ın Atyrau kentinde 11–15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2. Altınordu Geleneksel Okçuluk Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti.
Dernek Başkanı Emin Yazıcı, 30 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı organizasyonda KKTC adına Seher Güneş, Gül Naimoğlu, İsmail Hakkı Çebi, Ahmet Cengiz Öktem, Murat Kurtoğlu ve Emin Yazıcı olmak üzere 6 sporcu ile mücadele ettiklerini kaydetti.
Sporcuların, derece elde edemese de KKTC’yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Yazıcı, yarışma sonrasında Kazakistan Spor Bakanlığı tarafından derneğe ve sporculara onursal madalya takdim edildiğini belirtti.
Yazıcı, amaçlarının KKTC’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek, geleneksel okçuluğun köklü kültürel mirastan beslenen önemli bir spor dalı olduğunu vurguladı. Yazıcı, böylesine geniş katılımlı bir organizasyonda KKTC bayrağını dalgalandırmanın büyük bir onur olduğunu ifade etti.
Yazıcı, organizasyona katkı sağlayan Aturav Batuhan Geleneksel Okçuluk Federasyonu Başkanı Marat Beksultanuly, Başkan Yardımcısı İzbasar Salimov ve tüm ekibe, sporculara destek veren Spor Dairesi Müdürlüğü ve diğer destekçilere de teşekkür etti yazıcı, desteklerin KKTC sporunun uluslararası alanda temsil edilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Benzer haberler
Featured
“Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı
Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti
Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor
Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026)
Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu yarın 2 saat trafiğe kapatılacak
Küçük, gemi faciasının ardından Meclis’te oluşturulan komite çalışmaları hakkında bilgi verdi
Süratin ilk sırada olduğu denetimlerde 24 araç trafikten men edildi
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı



