"KKTC Cumhurbaşkanlığı proaktif bir duruş göstermeli"

Voice Kıbrıs Haber
HP Genel Başkanı Kudret Özersay Meclis konuşmasında, Cumhurbaşkanlığının seçimin ertesinde yeni bir siyaset ortaya koyabileceğini ancak bunun içeriğini doldurmak, gerekçelerini ortaya koymak ve inandırıcı bir hale sokarak uluslararası alanda anlatmak zorunda olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanlığının uluslararası temas anlamında ciddi eksikliği olduğunu savunan Özersay bu konuda giderek zafiyete dönüşen bir eksiklik bulunduğunu belirtti.
Güney Kıbrıs’ın yeni doğal gaz aramalarına başladığını söyleyen Özersay, KKTC Cumhurbaşkanlığının proaktif bir duruş göstermesi gerektiğini kaydetti.
İklim değişikliği çerçevesinde yaşanan sıkıntıların ortada olduğunu, AB’nin temiz enerji için Güney Kıbrıs’a bütçe aktardığını söyleyen Özersay, ancak AB’ye bu çerçevede Kuzeyle ilgili sorumluluklarını hatırlatan bir duruş olmadığını ifade etti.
Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığının Kapalı Maraş’la ilgili sorumluluğunu yerine getirmediğini savunarak, aşı sertifikasyonları konusunda neden gecikildiği sorusuna da cevap alınmadığını belirtti.
Yeni kurulan hükümetin Türkiye hükümetinden bir tebrik mesajı bile almadığını söyleyen Özersay, iki ülke arasındaki ilişkiler için ne adımlar atıldığını sordu.
Bugün gelinen noktada Kıbrıs Türkü ve KKTC’nin uluslararası görünürlüğünde bir kayıp yaşandığını söyleyen Özersay, “Olması gereken bu değildir” dedi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
İskele'de Polis Birimleri Tanıtım Etkinliği ve Polkestra Konseri düzenlenecek
Ukrayna'ya ait bir Su-24M tipi bombardıman uçağı düştü
Arap medyası paylaştı: 14 maddelik ABD-İran anlaşması ortaya çıktı
Atletler etkili sıcak altında mücadele verdi
Altın fiyatları beklemeye geçti
Ekvador'da 10 eyalette OHAL ilan edildi
Döviz kurlarında son durum (17 Haziran 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (17 Haziran 2026)
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı


