Kısmet Blackbird’e seçildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk yapımı kısa film “Kısmet”, “Dünyanın En İyi 100 Festivali” listesinde yer alan Blackbird Film Festivali’nin resmi seçkisine girmeyi başardı.
Yönetmenliğini Kıbrıslı Türk Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftçioğlu’nun birlikte üstlendiği, “Kısmet”, uluslararası festival yolculuğuna önemli bir festivalle devam ediyor.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sponsorluğunda çekilen Kısmet, ABD’nin New York eyaletinde bu yıl 5’incisi düzenlenecek “Blackbird Film Festivali”nde gösterilecek. Dünya genelinden bin 801 kısa filmin başvurduğu festivalin resmi seçkisine sadece 83 film kabul edildi. New York’taki gösterim ile birlikte Kısmet, beşinci kez ABD’de gösterilmiş olacak.
“DÜNYANIN EN İYİ 100 FESTİVALİ”NDEN BİRİ…
Bu yıl, 26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Blackbird Film Festivali, kısa filmcilerin oylarıyla ve yorumlarıyla belirlenen “Dünyanın En İyi 100 Festivali” listesinde yer alıyor. Festivalin “Hayat, Ölüm ve Aile” adlı seçkisinde yer alan Kısmet’in gösterimi, 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Festival gösterimleri, New York Devlet Üniversitesi’nin Cortland Kampüsü’nde yapılacak.
Dünya prömiyerini 18 Ekim 2018’de ABD’de yapan Kısmet, o tarihten bu yana seçildiği 13 uluslararası festival çerçevesinde 20 farklı ülkede gösterildi. New York’taki Blackbird Festivali ile birlikte Kısmet, beşinci kez ABD’de sinemaseverlerle buluşacak. Kısmet daha önce de Kansas, Seattle, Florida ve Arkansas’ta gösterilmişti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Tel-Sen BRT Yasası’ndaki bandrol ve internet düzenlemesini eleştirdi
Kaybolan uçağın enkazı denizin dibinde bulundu
FOGEM Master Performans Ekibi'ne Polonya'dan ödül
DAÜ'de mezuniyet coşkusu yaşandı
Almanya Federal Meclisi, iki Alman milletvekilinin KKTC’ye çalışma ziyareti yapmasını uygun bulmadı
Erdoğan'ın NATO Zirvesi sonrası hediye ettiği özel üretim tabancayı bazı liderler Türkiye'de bıraktı
Trump tacizden suçlu bulunduğu davada tazminat ödeyecek
Küresel kurumlar uyardı: Enerji piyasaları hala baskı altında
NATO Zirvesi'nin tek kadın şefi Sinem Özler, resmi davet menüsünü ve yaşadığı gururu anlattı



