Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026) Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti “BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır” Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?" Petrol fiyatları savaş öncesi seviyesine geriledi Üstel “Uluslararası standartlarda yeni spor kompleksi için proje süreci başlatıldı” Sürücülerin dikkatine: Hamitköy'de yarın asfaltlama yapılacak Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026) Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti “BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır” Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?" Petrol fiyatları savaş öncesi seviyesine geriledi Üstel “Uluslararası standartlarda yeni spor kompleksi için proje süreci başlatıldı” Sürücülerin dikkatine: Hamitköy'de yarın asfaltlama yapılacak Varol "Maliye Bakanlığı hak sahibi kişileri mağdur etti ve hatalı davrandı" Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım”
Dolar
Euro
Sterlin

Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi, CTP’nin amacının; mali disiplini yeniden kurmak, ekonomiyi canlandırmak ve devletin güven veren yapısını yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Kişi, “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Kişi, Ada TV’de yayınlanan Günaydın Ada programına konuk oldu.

CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi, CTP’nin seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü belirtti. CTP’nin “tek başına iktidar” hedefinden vazgeçmediğini vurgulayan Kişi, “Biz artık ana muhalefet partisi görevimizin ötesinde, iktidar dönemine odaklanmış durumdayız. Önümüzdeki beş yılı planlayan hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” dedi.

Temel hedeflerinin yalnızca seçim kazanmak olmadığını söyleyen Kişi, istikrarın yalnızca hükümetin uzun ömürlü olması anlamına gelmediğini; çöken kurumların yeniden ayağa kaldırılması ve toplumsal güvenin yeniden tesis edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mehmet Kale Kişi, mevcut hükümetin ülkeyi her ay yeni borçlanmalarla yönetmeye çalıştığını, bunun sürdürülebilir olmadığını söyledi.

CTP’nin uzun süredir ekonomi ve maliye alanında kapsamlı bir hazırlık yürüttüğünü kaydeden Kişi, eski bakanlar, bürokratlar, akademisyenler ve reel sektör temsilcilerinden oluşan güçlü bir ekonomi ekibiyle çalıştıklarını ifade etti.

“CTP hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmayacak. Toplumun karşısına mazeretlerle değil somut ve sürdürülebilir çözüm önerileriyle çıkacağız” diyen Kişi, CTP’nin amacının mali disiplini yeniden kurmak, ekonomiyi canlandırmak ve devletin güven veren yapısını yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

-İki seçimin birlikte yapılması mümkün değildir

Kişi, yerel ve genel seçimlerin aynı gün yapılmasına yönelik tartışmaları da değerlendirerek, bunun hem teknik hem de demokratik açıdan ciddi sorunlar yaratacağını savundu.

Sandık sayısından oy sayımına, görevli personelden seçim güvenliğine kadar birçok konuda büyük sıkıntılar yaşanacağını ileri süren Kişi, Yüksek Mahkeme Başkanı ile Cumhurbaşkanı'nın da benzer uyarılarda bulunduğunu kaydetti.  

“İki seçimin birlikte yapılması mümkün değildir” diyen Kişi, hükümetin asıl amacının seçim tarihini mümkün olduğunca geciktirmek olduğunu savundu.

CTP'nin yaptığı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da paylaşan Kişi, toplumun en önemli sorununun sağlık sistemi olduğunu söyledi. Kamusal sağlık hizmetlerinin çöktüğünü, hastanelerde ilaç ve randevu sorunlarının yaşandığını ileri süren Kişi, kaliteli sağlık hizmetine ulaşmanın devletin temel sorumluluğu olduğunu söyledi.

Kamuoyu araştırmalarında sağlık sorununun hemen ardından yolsuzlukla mücadele talebinin geldiğini belirten Kişi, “Vatandaş bize çok net bir görev veriyor; bu dönemde yaşananların hesabını sorun diyor” ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukla mücadeleye yönelik özel bir yapı oluşturduklarını açıklayan Kişi, hesap verebilirlik ve denetim mekanizmalarını güçlendirecek kapsamlı reformlar üzerinde çalıştıklarını söyledi. CTP iktidarında hukukun üstünlüğü temelinde hareket edeceklerini ve hiçbir usulsüzlüğün üzerinin örtülmeyeceğinin, gerekli mekanizmaların kurulacağının altını çizdi.

CTP'nin seçim hazırlıklarına da değinen Mehmet Kale Kişi, yerel seçim çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, genel seçim hazırlıklarının ise yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti. Yaz boyunca da sahada olmaya devam edeceklerini belirten Kişi, “Toplumun kanayan bütün yaralarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz. Yerel seçime de genel seçime de hazırız” dedi.

CTP'nin yalnızca seçim döneminde değil, her koşulda halkla birlikte olmaya devam edeceğini vurgulayan Kişi, “Bütün toplumumuzu bizimle birlikte yürümeye davet ediyorum. Bu ülkeyi hep birlikte adım adım iyileştireceğiz ve ortak akılla yöneteceğiz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Benzer haberler

Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026) 2026-06-25 21:39:00 Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı 2026-06-25 21:31:00 Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu 2026-06-25 21:27:00 Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti 2026-06-25 20:59:00 “BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi 2026-06-25 20:53:00 Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı 2026-06-25 19:16:00 Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti 2026-06-25 18:50:00 Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı 2026-06-25 18:32:00 Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı 2026-06-25 18:22:00