Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? Fed kritik faiz kararını açıkladı Ada rekorlarla şampiyon İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek (Değişiklik) Yasa Tasarısı Genel Kurula sevk edildi KTEZO "Düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor" Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Hasan Küçük “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek” Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? Fed kritik faiz kararını açıkladı Ada rekorlarla şampiyon İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek (Değişiklik) Yasa Tasarısı Genel Kurula sevk edildi KTEZO "Düşük faizli kredi uygulaması devam ediyor" Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Hasan Küçük “Geçici çalışanlara ilişkin yasa kamuya güç verecek” Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Kiprianu'dan Liderlere Çağrı: Puan kazanma çabasından vazgeçin

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kiprianu'dan Liderlere Çağrı: Puan kazanma çabasından vazgeçin

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi “Birleşik Kıbrıs” ile görüşmesinin ardından AKEL M.K. Gelen Sekreteri Andros Kiprianu’nun yaptığı açıklama:  Kıbrıs sorunu hakkında İki Toplumlu İnisiyatif’le bugünkü görüşmemizi çok özlü olarak niteleyeceğim. Bu buluşmada, 1950 Enosis referandumuyla ilgili olarak Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğu tarafından alınan karar ve bunun üzerine Sayın Akıncı’nın müzakerelere gelmeme kararı sonrasında oluşan durum hakkında görüş alışverişinde bulunduk. AKEL’in görüşünü bir kez daha tekrarlayacağım. İki lider sorumluluğu birbirlerine yükleme çabasına devam etmemelidirler. Müzakere masasına dönmek için biri diğeri karşısında puan kazanma çabasında olmamalıdır. Tekrar ediyorum sorumluluğu yükleme oyununa girmiyorum. İki liderin de çabası mevcut durumun tansiyonunun düşürülmesi ve özlü müzakerelerin yeniden başlayabilmesinin sağlanabilmesi yönünde olmalıdır ve bu sağlanabildiği takdirde, o zaman bu müzakerenin özlü sonuçlar vermesi için nasıl üretken olabileceğini görüşmeliler. Biz görüşlerimizi iki lidere de sunduk. Dileğimiz, ülke ve halk karşısında sorumluluklarını anlamaları, müzakerelerin devamının ne kadar büyük öneme sahip olduğunu anlamalarıdır ve tekrarlıyorum, mevzu liderlerden birinin ya da diğerinin puan kazanıp kazanmayacağı değildir. Mevzu Kıbrıs’ın ve Kıbrıs halkının tümünün kazanmasıdır. Biz bu yönde çabalarımızı sürdüreceğiz ve yurdumuzun geleceği ile ilgili meseleler tartışılırken, bazılarının hiç yeri olmayan, küçük siyasal oyunlar peşinde koşmalarından gerçekten üzüntü duyuyoruz. Yurtsever tutum ülkenin çıkarlarına hizmet edilmesine izin verecek bir çerçeveyi, koşulları, yaratmaya çalışmak için sonuna kadar mücadele etmektir.  Ülkenin ve halkın tümünün, Kıbrıslırumların, Kıbrıslıtürklerin, Maronitlerin, Ermenilerin ve Latinlerin,  çıkarlarına hizmet edilmesine izin verecek bir çerçeveyi, koşulları, yaratmaya çalışmak için sonuna kadar mücadele etmektir. Yurtsever tutum budur ve sonuçta ülkeyi büyük maceralara ve muhtemelen de yıkıcı sonuçlara götürecek milliyetçi sözler sarf etmek değildir. Aramızda görüşmeye devam edeceğiz, müzakerelerin yeniden başlamasına katkıda bulunma çabasını sürdüreceğiz ve eğer müzakereler yeniden başlarsa başarıya ulaşma perspektifinin olması için özlü diyaloğun gerçekleştirmesi çabasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.  

Benzer haberler

Featured
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor 2026-06-17 21:51:00 Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" 2026-06-17 21:44:00 Döviz piyasalarındaki hafif yükseliş sürüyor 2026-06-17 21:37:00 Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda 2026-06-17 21:33:00 ABD-İran mutabakat metni sızdı: 14 maddelik anlaşmada neler var? 2026-06-17 21:23:00 Fed kritik faiz kararını açıkladı 2026-06-17 21:19:00 Ada rekorlarla şampiyon 2026-06-17 21:07:00 İncirli "CTP, 2027’de güven veren ve çözüm üreten bir hükümet kuracak" 2026-06-17 21:02:00 Denktaş “Kim gelirse gelsin bir şey değişmez ezberini bozmak istiyoruz" 2026-06-17 20:54:00