Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Altında çatışma düşüşü var İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır" İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek Oytun Ersan & Blue Deja Vu Band'dan çifte konser Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor" Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Altında çatışma düşüşü var İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı Üstel "Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır ve öyle de kalacaktır" İsviçre'de yılbaşında yangının çıktığı ve 41 kişinin öldüğü bar, gençlik alanına dönüştürülecek Oytun Ersan & Blue Deja Vu Band'dan çifte konser Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Kiprianu Ankara’da Çavuşoğlu’yla görüşecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kiprianu Ankara’da Çavuşoğlu’yla görüşecek

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, bir etkinlik için Ankara’da bulunacağı 23 Kasım Cuma günü, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesinin beklendiği belirtildi.

Politis gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) organize edeceği “Kıbrıs Sorunu ve Doğu Akdeniz Jeopolitiği” konulu konferansa katılacağını ve burada Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında konuşacağını yazdı. Rum Haber Ajansı’nın haberine atıfta bulunan gazete, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da aynı etkinlikte yer alacağını belirtti. Habere göre AKEL’den bir kaynak, Kiprianu’nun, konferansın ardından TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesinin beklendiğini teyit etti. Gazete aynı bilgilere dayanarak Kiprianu’nun Ankara öncesinde Perşembe günü ise Atina’da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüşeceğini de yazdı. Haberde ayrıca, Kiprianu’nun Ekim ayı sonunda düzenlediği basın toplantısında TEPAV toplantısı için davet aldığını söylediği, Kasım ayı başında ise “Astra”ya yaptığı açıklamada Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme ayarladığını açıklamasına karşın,  DHA’nın (Demirören Haber Ajansı) da, Çavuşoğlu- Kiprianu görüşmesi haberine yer verdiği belirtildi. Habere göre Kiprianu aynı açıklamaları içerisinde Aralık ayı başında, Kıbrıs sorunuyla ilgili BM yetkilileriyle görüşme yapmak için partiden bir heyetin New York’a gideceğini de açıklamıştı. Öte yandan Alithia gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’ya Ankara ziyaretinde AKEL'in Kıbrıs Sorunu Ofisi Başkanı Tumazos Çelepis’in de eşlik edeceğini yazdı. Kiprianu-Çavuşoğlu görüşmesi hakkında, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in son Ulusal Konsey toplantısında bilgilendirildiğini yazan gazete, bilgilere atıfta bulunarak, Anastasiadis’in, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na özellikle bir mesaj göndermeyi talep etmediğini belirtti. Habere göre AKEL, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile yapılacak görüşmeye önem vermekle birlikte Kıbrıs sorununda ve özellikle son dönemlerde duyulmakta olan konfederasyon çözümü veya Kıbrıs’ta iki devlete ilişkin Türk düşünceleri konusunda Türk diplomasisinin nasıl hareket edeceğine dair görüşe sahip olmak istiyor. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti 2026-06-29 09:56:03 Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti 2026-06-29 09:45:03 ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü 2026-06-29 09:02:00 Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi 2026-06-29 08:55:48 Altında çatışma düşüşü var 2026-06-29 08:45:58 İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak 2026-06-29 08:41:42 Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) 2026-06-29 08:20:16 Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) 2026-06-29 08:15:27 Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı 2026-06-28 21:43:12