Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kalp krizi ve inme riskine işaret eden yüzdeki sarı lekeler: Ksantalazma Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda Altın fiyatları haftaya değer kaybıyla başladı Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" Küresel piyasalar haftaya karışık sinyallerle başladı Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı Döviz kurlarında son durum (7 Eylül 2026) Aygün’de kadın cinayeti! Bugün hava nasıl olacak? (7 Eylül 2026) Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" Kalp krizi ve inme riskine işaret eden yüzdeki sarı lekeler: Ksantalazma Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda Altın fiyatları haftaya değer kaybıyla başladı Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" Küresel piyasalar haftaya karışık sinyallerle başladı Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı Döviz kurlarında son durum (7 Eylül 2026) Aygün’de kadın cinayeti! Bugün hava nasıl olacak? (7 Eylül 2026) Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak"
Dolar
Euro
Sterlin

"Kıbrıs’taki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Kıbrıs’taki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz"
Reklam

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki tüm sorunların barışçıl yöntemlerle çözümünden yana olduğunu belirtti.

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Akar, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki sorunların da diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine yönelik inancını dile getirdi.

Akar, “Bunun için çabalıyoruz. Bu çerçevede komşumuz Yunanistan’la olan görüşmelerimiz devam ediyor. Tüm yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen maalesef birtakım olumsuz açıklama, eylem ve tacizlerle de karşılaşıyoruz. Bu tehdit dili ve tacizler kabul edilemez ve hiçbir yere götürmez. Tehdit dili, provokasyon ve gerilimi artırıcı girişimlerin yanı sıra silahlanma gayretlerinin en büyük zararının da Yunan halkına olacağı görülmelidir” dedi.

Ege’de bilimsel araştırma yapan TCG Çeşme gemisine Yunan F-16’ları tarafından yapılan tacizi hatırlatan Akar, buna ilişkin gerekli cevapların verildiğini anımsatarak, bu tutumun iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını bir kere daha vurguladı.

Akar, “Yunanistan, Türkiye ile problemlerini Türkiye-AB veya Türkiye-ABD problemi haline getirmeye çabalıyor. Bu durum ne hukuki ne de ahlaki. Israrla ifade ediyoruz ki bizim kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında, suyunda gözümüz yok ancak kendi haklarımızdan da asla vazgeçmeyiz. Kıbrıs dahil mavi vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz. Bu çerçevede tamamen eğitim amaçlı, planlı Mavi Vatan Tatbikatı’nın icrası da başarıyla devam etmektedir” dedi.

(AA)

Benzer haberler

Featured
Kalp krizi ve inme riskine işaret eden yüzdeki sarı lekeler: Ksantalazma 7 Eyl 2026 10:10 Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda 7 Eyl 2026 09:50 Altın fiyatları haftaya değer kaybıyla başladı 7 Eyl 2026 09:42 Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" 7 Eyl 2026 09:28 Küresel piyasalar haftaya karışık sinyallerle başladı 7 Eyl 2026 09:26 Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı 7 Eyl 2026 09:00 Döviz kurlarında son durum (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 08:51 Aygün’de kadın cinayeti! 7 Eyl 2026 08:47 Bugün hava nasıl olacak? (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 08:45