Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün görev süresi uzatıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
KARARDA, KIBRIS’TAKİ LİDERLERİN KAMUOYUNA YAPICI MESAJLAR VERMELERİ VE TOPLUMLARI UZLAŞMAYA HAZIRLAMALARI İSTENDİ
Birleşmiş Milletler, Kıbrıs'taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) görev süresi 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) İngiltere tarafından konuya ilişkin sunulan karar tasarısı, oybirliğiyle kabul edildi.
MÜZAKERELERDE GELİNEN NOKTADAN MEMNUNİYET
Kararda, müzakerelerde gelinen nokta ve tarafların yaklaşımından memnuniyet duyulduğu ancak Barış Gücü’nün 31 Ocak'ta bitecek görev süresinin uzatılmasının yararlı olacağı vurgulandı.
DAHA FAZLA ÇABA ÇAĞRISI
Taraflara mevcut fırsatı en iyi şekilde kullanmaları ve temel meselelerin çözümü için daha fazla çaba harcamaları çağrısı yapılan kararda, liderlerden kamuoyuna yapıcı mesajlar vermeleri ve toplumları uzlaşmaya hazırlamaları istendi.
Yeşilhat’taki mayınların temizlenmesi konusunda görevlilere giriş izni verilmesi çağrısında da bulunulan kararda, UNFICYP'nin görev süresi 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
EN UZUN GÖREV
Kıbrıs'taki olayların ardından 1964 yılında BM Güvenlik Konseyi kararıyla oluşturulan UNFICYP, BM'nin en uzun süre görev yapan barış gücü operasyonlarından birisi konumunda.
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, hafta başında BMGK'ya brifing verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerdeki ivmenin devam ettiğini ancak temel sorunların çözümünde hâLâ sıkıntılar bulunduğunu belirtmişti.
Kaynak: TAK Benzer haberler
Kıbrıs
Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor
Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti!
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


