Kıbrıslılar, Seslerini Evlerinden Olan Avrupalılar İle Birleştirdi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'ın güneyinde “Buraya kadar yeter” ve “hiç bir ev bankacının elinde olmasın” sloganlarıyla elden çıkarma ve toprak ticarileştirilmesine karşı protesto düzenleyen onlarca yurttaş, bugün, seslerini evinden olan ve fakirleştirilen milyonlarca Avrupalı'nın sesleri ile birleştirdi.
Birincil konutun, küçük işletmelerin ve ekilebilir arazilerin etkin korunmasını talep eden protestocular Maliye Bakanlığı önünde toplandı, ardından Cumhurbaşkanlığı’na doğru yürüdü.
"Elden Çıkarmalara Karşı Hareket" tarafından düzenlenen ve Temsilciler Meclisi'nde temsil edilen AKEL, EDEK, Yeşiller ve Vatandaşların İttifakı partilerinin katıldığı etkinlik, tüm Avrupa düzeyinde "elden çıkarmalara karşı hafta"nın bir parçasıydı.
Protesto etkinliğine ayrıca, PEO, DEOK, POED Sendikaları, Öğretmenlerin İlerici Hareketi, Özelleştirmelere Karşı Hareket, POGO, Antifaşist Çark, Tek ebeveynler, Tüm Kıbrıs Beş üyelik Aileler Organizasyonu, Yoksulluğa Karşı Ağ, EKA, EDON ve Öğrencilerin İlerici Hareketi katıldı.
Kaynak: POLİTİS Gazetesi
Çeviri: Voiceoftheisland Benzer haberler
Politika
Cumhurbaşkanı Tatar, New York öncesinde siyasi partilerle bir araya geldi
Hasipoğlu: "Rumlar bizimle hiçbir şekilde eşit statüyü kabul etmiyor"
İncirli “Af getirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin”
Meclis'te stabil para birimi tartışıldı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı
Tasarılara ivedilik istemlerinde tartışmalar yaşandı
"Yama olma ve ileride yok olma macerasına girecek halimiz yok"
Erhürman "Yönetim ciddiyetini bu kadar sarsan hiçbir hükümet görülmedi”
Özersay "Hükümet, bazı pazarlıklarla, teamül ve hukuku göz ardı ederek kuruldu"



