“Kıbrıslı Türklere ayrımcılık uygulamayınız”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Parlamenteri Niyazi Kızılyürek, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas’a tepki göstererek, “Kıbrıslı Türklere ayrımcılık uygulamayınız” dedi.
Ofisinden yapılan açıklamaya göre Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu Kültür ve Eğitim Komitesi toplantısında, Kıbrıslı Türklerin, bütün faaliyetlerin, eğitim ve kültür programlarının dışında tutulduğunu belirterek, bunu eleştirdi.
“Evrensel olarak kabul edilmiş kurallar, yurttaşlar arası ayrım yapmamayı gerektiriyor” diyen Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin de Kıbrıslı Rumlar gibi eşit ve Avrupa Birliği yurttaşı olduğunu kaydetti.
Niyazi Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin, Erasmus gibi programlara katılmalarının şart ve bir gereklilik olduğunu ifade etti.
Kızılyürek, “Kıbrıslı Türkleri bütün programların dışında tutarsanız, hiçbir yere katılma imkânı sunmazsınız” eleştirisinde bulundu.
Kızılyürek son olarak, “Benim bir parlamenter olmamın komisyonla hiçbir alakası yoktur. Bu ne bir jesttir ne de bir ikramdır. Bu Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak siyasi iradesinin bir sonucudur” dedi.
Benzer haberler
Featured
MDP’den aday listesi iddiası “İsimlerin yarısı adaylıktan çekilmeye mecbur edildi”
KTÖS “Basın emekçileri yalnız değildir”
DAÜ-SEN “DAÜ, bir parti veya parti örgütü değil”
BMO'dan yaş doğrulama uyarısı "Sahte mesajlara dikkat"
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
Özay Andıç için acil kan aranıyor
Holguin’in yarın adaya gelmesi bekleniyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü KKTC’de de törenlerle kutlanacak
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti




