Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefke Gazi Lisesi'nin yeni binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği 2-5 Temmuz arasında yapılacak Avcıoğlu "Güngör'deki yangın teknik bir arıza değil, plansızlık ve liyakatsizliğin ağır sonucu" Sayıştay Komitesi, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2023 yılına ilişkin Denetim Raporunu onayladı Ücretsiz güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek Nöbetçi eczaneler (19 Haziran 2026) Özel gereksinimli bireylerin istihdamına yönelik ailelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları “Maskeliler” oyununu seyirciyle buluştu Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolu kapatılacak! Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski cumhurbaşkanlarını ziyaret etti Genç çıraklar diplomalarını aldı İsrail anlaşmaya rağmen Lübnan'ı vuruyor YÖDAK'dan Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına ilişkin değerlendirme raporu BMO, resmi makamlardan açıklama talep etti “Siber saldırı iddiası doğru mu?” Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği olağan Genel Kurulu 27 Haziran’da yapılacak Erhürman "Küçük ülkede, az nüfusla pırıl pırıl gençler çıktıysa, bu halkın önünde kimse duramaz” Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi! Fiziksel Aktivite Derneği’nden bebek spaları, haloterapi ve aromaterapi uyarısı "Önce doktora başvurun!" Lefke Gazi Lisesi'nin yeni binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği 2-5 Temmuz arasında yapılacak Avcıoğlu "Güngör'deki yangın teknik bir arıza değil, plansızlık ve liyakatsizliğin ağır sonucu" Sayıştay Komitesi, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2023 yılına ilişkin Denetim Raporunu onayladı Ücretsiz güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek Nöbetçi eczaneler (19 Haziran 2026) Özel gereksinimli bireylerin istihdamına yönelik ailelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları “Maskeliler” oyununu seyirciyle buluştu Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolu kapatılacak! Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski cumhurbaşkanlarını ziyaret etti Genç çıraklar diplomalarını aldı İsrail anlaşmaya rağmen Lübnan'ı vuruyor YÖDAK'dan Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına ilişkin değerlendirme raporu BMO, resmi makamlardan açıklama talep etti “Siber saldırı iddiası doğru mu?” Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği olağan Genel Kurulu 27 Haziran’da yapılacak Erhürman "Küçük ülkede, az nüfusla pırıl pırıl gençler çıktıysa, bu halkın önünde kimse duramaz” Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi! Fiziksel Aktivite Derneği’nden bebek spaları, haloterapi ve aromaterapi uyarısı "Önce doktora başvurun!"
Dolar
Euro
Sterlin

Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerden müzakerelerin en erken zamanda başlaması çağrısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerden müzakerelerin en erken zamanda başlaması çağrısı

Slovak Büyükelçiliğinin himayesinde düzenlenen Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum siyasi partilerin toplantısında, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelere en erken zamanda başlanması için çağrı yapıldı.

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL)’in önerisi üzerine toplantı “müzakerelerin yeniden başlamasının gerekliliği ve siyasi partilere düşen görevler” başlığı altında yapıldı. Toplantıya AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da katıldı. Toplantı sonunda, tarafların mutabık kaldığı ortak açıklama Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Jan Skoda tarafından okundu. ORTAK AÇIKLAMA Ortak açıklamada, toplantıya katılan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcilerinin, mevcut durumun, her iki toplum için olumsuzluklar yarattığı gerçeğini dikkate alarak müzakerelere mümkün olan en erken zamanda başlanması ve karşılıklı kabul edilebilir federal bir çözümün ancak sonuç odaklı bir müzakere süreci ile elde etmenin mümkün olduğu hususunda hem fikir olunduğu kaydedildi. SKODA Slovak Büyükelçisi Jan Skoda açılışta yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin, BM Güvenlik Konseyine sunduğu raporda, “Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcilerinin, Kıbrıs’ta çözüm müzakerelerinin yeniden başlamasına yardımcı olacak fikirler geliştirmek amacıyla Slovak Büyükelçiliğinin himayelerinde 2018’de 7 kez bir araya geldiğine” değinildiğini belirtti. Skoda, bu ifadelerin, liderler seviyesinde görüşmelerin durmasına rağmen, toplantılara katılan siyasi partilerin, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ortaya koyduğu çabanın saygı ile karşıladığının göstergesi olduğunu kaydetti. Toplantıya, KKTC’den; Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP), Ulusal Birlik Partisi(UBP), Halkın Partisi(HP), Yeni Kıbrıs Partisi(YKP), Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Kıbrıs Cumhuriyeti'nden; Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokratik Seferberlik Partisi(DISI), Sosyal Demokratlar Hareketi(EDEK), EPALİXİ, Birleşik Demokratlar’dan (EDİ) temsilciler katıldı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Lefke Gazi Lisesi'nin yeni binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı 2026-06-19 19:11:00 Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi 2026-06-19 18:53:00 Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu 2026-06-19 18:44:00 Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği 2-5 Temmuz arasında yapılacak 2026-06-19 18:25:00 Avcıoğlu "Güngör'deki yangın teknik bir arıza değil, plansızlık ve liyakatsizliğin ağır sonucu" 2026-06-19 17:51:00 Sayıştay Komitesi, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2023 yılına ilişkin Denetim Raporunu onayladı 2026-06-19 17:38:00 Ücretsiz güvenli bisiklet sürüşü eğitimi verilecek 2026-06-19 17:30:00 Nöbetçi eczaneler (19 Haziran 2026) 2026-06-19 15:53:00 Özel gereksinimli bireylerin istihdamına yönelik ailelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi 2026-06-19 15:38:00