Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Dimitriu, AB’ye birlik çağrısında bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, AB üyesi ülkelerin meclis başkanlarının katıldığı “AB’ın Geleceği” başlıklı toplantıda, AB’a birlik olma çağrısında bulundu.
Politis ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Dimitriu’nun Budapeşte’de düzenlenen “AB’ın Geleceği” konulu toplantıya katıldığını ve burada yaptığı konuşmada “içerisinde bulunulan dönemin birlik olma ve etkin eylem gerçekleştirme dönemi olduğunu” söylediğini yazdı.
Habere göre, Dimitriu, “AB’nin, kendi ilke ve değerlerine dayanan belirli bir stratejik yol haritası çizmesi ve geleceği için birlik içerisinde ortak eylemler icra etmesi gerektiğini” vurguladı.
Dimitriu, toplantı çerçevesinde dün Sırbistan Meclis Başkanı Ana Brnabic ve Lüksemburg Meclisi Başkanı Claude Wiseler’le temaslar yaptı.
Benzer haberler
Featured
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir
İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı
2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor
“Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor
Borsa günü değer kaybederek tamamladı
KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez"
Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar"
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı



