Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir” Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

"Kıbrıs’ın kuzeyinde 44 yıldan beridir ‘Yalan Rüzgarı’ dizisi gibi var olan..."

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Kıbrıs’ın kuzeyinde 44 yıldan beridir ‘Yalan Rüzgarı’ dizisi gibi var olan..."

KTÖS, “Kıbrıs’ın kuzeyinde 44 yıldan beridir ‘Yalan Rüzgarı’ dizisi gibi var olan düzenin sonuna geldik. Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gerileyen toplumun dayanacak gücü kalmamıştır” iddiasında bulundu.

KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora, yazılı açıklamasında, şunları savundu. “Seçim dönemlerinde ve muhalefette yapılan söylemler hükümette olduklarını iddia ettikleri dönemde karşılık bulmamıştır. Seçim döneminde iddialı söylemlerle yola çıkan ve sonrasında kurulan dörtlü koalisyon hükümeti rüşvet ve yolsuzluklardan hesap soracağını, adaletli bir düzen kuracağını, dar gelirliliğinin alım gücünü artıracağını, iş kazalarını ve iş cinayetlerini önleyeceğini, bet ofisleri ve gece kulüplerini kapatacağını iddia etmişti. Geçen yedi aylık süre içerisinde bunların hiçbirini yerine getirmemiştir.” Hükümetin, buradan kaynaklanmayan ekonomik krizin taşeronluğunu da “tünelin ucunda ışık yok” söylemi ile gölgelediğini ileri süren Baybora, halkın alım gücünün % 50 oranında gerilediğini; son on yılda maaşların döviz bazında ortalama % 60 oranında gerilediğini savundu. Hükümetin ekonomik kriz ile ilgili açıklamış olduğu 23 maddenin alım gücüne pozitif bir katkısı olmadığını kaydeden Baybora, şunları ifade etti: “Hükümetin halkı düşüneceğine kendi koltuğunu düşünerek yaptığı zamlar ile Kıbrıs Türk Toplumu’nu her geçen gün fakirleştirmiştir. Fakirleşen toplumun alım gücünü koruyacak çareler mevcuttur. 17 Ağustos tarihinde yapılan ekonomik çalıştay sonrasında ortaya çıkan 70 maddelik öneri hükümetin çare üretmesi için önemli bir yol haritasıdır. Süratli bir şekilde bunları hayata geçirerek sağlanacak kazanımlarla öncelikle asgari ücretlinin memurun başlangıç baremine getirilmesi, buna bağlı olarak hayat pahalılığının iki ayda bir ödenmesi ile toplumun alım gücü artırılabilir; maaşlar ve asgari ücret istikrarlı para birimine endekslenerek halkın alım gücü korunabilir. Hükümet edenlere açık çağrımızdır: ‘alım gücünü koruyacak somut adım atınız’.” Kaynak:TAK  

Benzer haberler

Featured
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı 2026-07-22 22:12:03 BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" 2026-07-22 22:07:38 Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu 2026-07-22 22:03:41 Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi 2026-07-22 21:57:26 OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı 2026-07-22 21:51:08 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) 2026-07-22 21:44:48 Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı 2026-07-22 21:36:00 Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı 2026-07-22 21:28:30 Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi 2026-07-22 21:01:00