Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” İncirli “İstedikleri kadar oyun çevirsinler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar" Hafta sonu yer yer sağanak yağmur bekleniyor Denetimler sonucu elmalar imha edildi Üstel “Hedefimiz bağımlılık ortaya çıkmadan önlem almak” Yılmaz “Üstel’in bu konuya bizzat eğilmesi ve Başbakanlığın koordinasyonu son derece kıymetli” Taçoy “Denetimlerin yaygınlaşması için müfettiş sayısı imkanlar çerçevesinde arttırıldı” Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” İncirli “İstedikleri kadar oyun çevirsinler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar" Hafta sonu yer yer sağanak yağmur bekleniyor Denetimler sonucu elmalar imha edildi Üstel “Hedefimiz bağımlılık ortaya çıkmadan önlem almak” Yılmaz “Üstel’in bu konuya bizzat eğilmesi ve Başbakanlığın koordinasyonu son derece kıymetli” Taçoy “Denetimlerin yaygınlaşması için müfettiş sayısı imkanlar çerçevesinde arttırıldı”
Dolar
Euro
Sterlin

Kıbrıs'ın güneyinde Kıbrıs Türk ürünleri

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kıbrıs'ın güneyinde Kıbrıs Türk ürünleri
Reklam

Kıbrıs'ın güneyindeki piyasada, tonlarca Kıbrıs Türk ürünlerinin bulunduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Piyasada Tonlarca Kıbrıs Türk Ürünleri” başlıklı haberinde Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde yasal olarak gerçekleştirilen tarımsal alışverişin dalgalanmalar gösterdiğini, meyve, sebze ve özellikle patatesin büyük miktarlarda geldiğini yazdı. Gazete diğer ürünlerin yanı sıra  havuç, soğan, salatalık,kabak, lahana ve domatesin de piyasada yer aldığını belirtti. Binlerce ton ürünün, Kıbrıs'ın güneyindeki piyaada yer aldığını belirten gazete hiç kimsenin bunların nereden geldiğini bilmediğini, çünkü hiçbir satış noktasında, bunların Kıbrıs'ın kuzeyinden geldiğine dair  ibarenin bulunmadığını yazdı. Gazete Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrük makamlarının verilerine dayanarak, 2018 yılının başından Ekim ayına kadar, 81 bin 513 Euro değerinde  511 bin 622 kilo patates, 46 bin 646 Euro değerinde 205 bin 956 kilo sebze ve 19 bin 970 Euro değerinde 92 bin 940 kilo meyvenin Kıbrıs'ın kuzeyinden güneyine ticaretinin sağlandığını belirtti. 2016 ve 2017 yılına ait rakamlara da yer veren gazete Kıbrıs'ın kuzeyinden  2016 yılında, 471 bin 244 Euro değerinde 1 milyon 860 bin 245 kilo patates, 2017 yılında ise 371 bin 339 Euro değerinde 1 milyon 411 bin 585 kilo patatesin getirildiğini yazdı. Habere göre, Kıbrıs'ın kuzeyinden,  2016 yılında ayrıca 25 bin 215 Euro değerinde 161 bin 425 kilo meyve, 47 bin 763 Euro’kuk 138 bin 506 kilo sebze; 2017 yılında ise 8 bin 620 Euro’luk 65 bin 400 kilo meyve, 120 bin 105 Euro’luk 330 bin 282 kilo sebze alış verişi yapıldı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) 18 Eyl 2026 21:51 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  18 Eyl 2026 21:28 Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” 18 Eyl 2026 21:23 Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” 18 Eyl 2026 21:14 Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” 18 Eyl 2026 21:09 Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı 18 Eyl 2026 21:02 Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi 18 Eyl 2026 20:03