Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı Arjantin'in efsanesi Messi, milli takıma veda etti ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı Üsküdar'da yolcu vapuru tarihi yalıya çarptı Kıb-Tek, El-Sen’i grevi sonlandırmaya davet etti Döviz kurlarında son durum (7 Ekim 2026) 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor Bugün hava nasıl olacak? (7 Ekim 2026) EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın” Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli” Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı Arjantin'in efsanesi Messi, milli takıma veda etti ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı Üsküdar'da yolcu vapuru tarihi yalıya çarptı Kıb-Tek, El-Sen’i grevi sonlandırmaya davet etti Döviz kurlarında son durum (7 Ekim 2026) 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor Bugün hava nasıl olacak? (7 Ekim 2026) EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın” Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Kıbrıs'ın güneyinde evsizlerin sayısında büyük artış

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kıbrıs'ın güneyinde evsizlerin sayısında büyük artış
Reklam

Kıbrıs Cumhuriyeti Çalışma, Refah ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidou’nun Ekologlar- Vatandaşlar İttifakı Milletvekili Charalambous Theopemptou’yla yanıt olarak Meclise sunduğu verilerde evsizlerin sayısında büyük artış gösteriyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti Sosyal Refah Dairesi 2017 yılında toplam 129 evsize yardımda bulundu. Bu arada evsizlerin sayısı 2016’da 49 2015’te ise sadece 26 idi. Emilianidou’ya Refah Dairesinden bugüne kadar yardım alan evsizlerin çoğunluğu ya yasa dışı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarına girmiş, ya da iş bulmak amacıyla adaya gelmiş yabancı uyruklu ya da Avrupa vatandaşlarından oluştuğunu kaydetti. Kıbrıs çapında ve özellikle de Limasol’da kaydedilen kira artışları, özellikle toplumun savunmasız nüfusu üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Acil olarak ortak bir strateji oluşturulması ve önlemler alınması konusunu ortaya çıkarıyor. Pazartesi günü Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Meclis Komisyonu toplantısında gerçekleştirilen tartışmada, söz konu sorun ele alınırken Barınma hakkı Hareketi “devletin çıplaklığından” söz ederek Cumhuriyet aleyhine yasal önlemler alınması olasılığına değindi. Kıbrıs Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı’nın Meclise yatırdığı verilere göre, Refah Dairesinin evsizlere yaptığı yardımlara değinilirken 2015’te Lefkoşa’güneyinde böyle bir duruma rastlanmazken 2016’da tek bir duruma, 2017’de ise 49 duruma rastlandı. Limasol’da ise 2015’te 13, 2016’da 21 ve 2017’de 24 evsizlere yardım edildi. Larnaka’da 2015’de 4 kişi, 2016’da 21, 2017’de ise 40 kişi kaydedilirken, Baf’ta yardım edilen evsizlerin sayısı ise 2015’te 6, 2016’da 6, 2017’de 15 idi. Mağusa kazasında ise 2015’te 3, 2016’da 0 ve 2017’de 1 kişi evsiz olarak kaydedildi. Ekonomik yardım alanların sayısı 2017’de 76’ya ulaştı. Bunların 43’ü Lefkoşa'nın güneyinde, 8’i Limasol, 21’i Larnaka, 3’ü Baf ve 1 kişi de Mağusa kazasında kaydedildi. 2016’da ekonomik yardım alan evsizlerin sayısı 35, 2015’de ise sadece 18 idi. Emilianidou bazı kişilerin evsiz kalmasının başlıca nedenlerinin psikolojik sosyal sorunlar, alkol, uyuşturucu madde bağımlılığı, psikolojik sorunlar ve kişiye destek verecek bir aile ve sosyal çevrenin olmamasından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca bazı kişilerin aldıkları yardımı yeterince değerlendirmediklerinden de söz etti., Kaynak:KHA

Benzer haberler

Featured
Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı 7 Eki 2026 09:57 Arjantin'in efsanesi Messi, milli takıma veda etti 7 Eki 2026 09:50 ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu 7 Eki 2026 09:46 Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı 7 Eki 2026 09:42 Üsküdar'da yolcu vapuru tarihi yalıya çarptı 7 Eki 2026 09:37 Kıb-Tek, El-Sen’i grevi sonlandırmaya davet etti 7 Eki 2026 09:25 Döviz kurlarında son durum (7 Ekim 2026) 7 Eki 2026 08:49 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor 7 Eki 2026 07:56 Bugün hava nasıl olacak? (7 Ekim 2026) 7 Eki 2026 07:51