"Kıbrıs Türk halkının çözüme yönelik iradesinde değişiklik olmadı"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ne Kıbrıs Türk halkının kapsamlı çözüme yönelik iradesinde herhangi bir değişikliği işaret ettiğini ne de Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün gerçekçi tek formülünün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu gerçeğini değiştirdiğini belirtti.
Erhürman, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklaması ise şöyle:
“Kıbrıs Türk demokrasi tarihinde müdahalelerle anılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geride kaldı. Seçim sürecinde yaşananlar Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin formüllerin doğru dürüst tartışılmasını dahi imkansız kıldı. Bunlar herkesin bildiği şeyler.
Hal böyleyken seçimden sonra yapılan bazı açıklamalarda seçim sonuçlarından Kıbrıslı Türklerin federal çözüm iradesinden vazgeçtiği yönünde çıkarımlar yapılmaya çalışıldığı görüldü. Sn. Fuat Oktay’ın benzer bir açıklaması bugün basında yer aldı.
Aslında herkes biliyor ki yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları ne Kıbrıs Türk halkının kapsamlı çözüme yönelik iradesinde herhangi bir değişikliği işaret eder, ne de Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün gerçekçi tek formülünün iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu gerçeğini değiştirir.
Siyasi eşitliğe dayalı kapsamlı federal çözüme bir an önce ulaşmak için de, kapsamlı çözüme kadar uluslararası hukuk çerçevesinde güven yaratıcı önlemlerin uygulanması ve Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik ve yönetsel yapıya kavuşması için de çalışmaya devam edeceğiz…”
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ilk Halk Meclisi oturumu yapıldı
Trump "Hürmüz Boğazı açık, dün gece onları fena vurduk"
Meta gizlilik tepkilerinin ardından yeni yapay zekayı çekti
ABD Senatörü Lindsey Graham 71 yaşında hayatını kaybetti
Çocuklara sosyal medya yasağı 20'den fazla ülkeye yayıldı
Kırmızı kart olayı sonrası tartışmaları alevlendirecek karar
CENTCOM "Hürmüz Boğazı tüm gemilerin geçişine açıktır"
İran'da sanayiye yönelik elektrik kesintisi haftada 2 güne çıkarıldı
KHK Başkanı Köseoğlu "Bugün gerçekleşen yazılı sınavlar sorunsuz geçti"



