Kıbrıs Rum Yönetimi Solea’ya helikopter pisti inşa edecek

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Yönetimi Solea bölgesinde helikopter pisti inşa etmek üzere ihaleye çıktı.
Politis “Trodos’u Korumak İçin Solea’ya Helikopter Pisti” başlıklı haberinde, 2016’da yaşanan ve 15 kilometrekarelik alanın kül olduğu büyük yangın sonrasında kararlaştırılan ancak kağıt üzerinde kalan projenin 9 yıl sonra hayata geçirilmeye başlandığını yazdı.
Kıbrıs Rum Polis Teşkilatı’nın 2025 bütçesinde, 550 bin euro ödenek ayrılmasından sonra 11 Temmuz’da ihaleye çıkıldığını kaydeden gazeteye göre pist, hem yangın söndürme hem de arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak helikopterlere hizmet verecek.
Helikopter pisti için çıkılan ihale 5 Eylül'de tamamlanacak. 4,5 milyon euro + KDV gibi bir maliyet biçilen projenin inşaat çalışmalarının 2026’nın ilk üç ayında başlaması ve 14 ay sürmesi planlandı.
Linu köyünde, zanaat arsaları yakınlarında, Solea barajına ve Skuriotissa taş ocağına bir km mesafede kullanılmayan ve tahıl ekimi için değerlendirilen hali arazide inşa edilecek helikopter pisti, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayacak.
Projede son iniş-kalkış pisti, iki helikopter park alanı ile 100 metrekarelik yardımcı binalar yapılması öngörülüyor.
Benzer haberler
Featured
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı
Genç yetenekler Eskişehir’de parladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Temmuz 2026)
Ada’nın Slovenya serüveni başladı
Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor
Serdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi
Borsa günü yüzde 0,73 değer kazanarak tamamladı
Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz”
Lefkoşa’da bazı yollar trafik akışına kapatılacak



