Kıbrıs Rum Tarım Bakanı'ndan yoğun çaba
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs’ta üretilen hellimin “AB Menşei Korumalı Ürün” tescilini almasının ardından, öngörülen kriterlere uygun hellimin üretilmesinin önündeki engellerin kaldırılması adına girişimlerin sürdüğü, Kıbrıs Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis’in bu yönde yoğun çaba sarf ettiği ifade edildi.
Fileleftheros gazetesi, Kadis’in Kıbrıslı Rum hayvancılar ve sektördeki diğer unsurlarda son günlerde yoğun temaslar yürüttüğünü belirterek, özellikle koyun sütü eksiğinin nasıl giderebileceği konusunda odaklanıldığını vurguladı.
Haberde, kriterlerin yerine getirilmesi ve hellim ihracatının bugünkü düzeyinde devam edebilmesi için iki yıllık bir geçiş dönemi bulunduğu da vurgulandı.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




