Kıbrıs Rum Posta Dairesi’ne siber saldırı gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Posta Dairesi’nin “Thalis” isimli sistemine giren bilgisayar korsanlarının diplomatik yazışmalar ve kişisel verileri çaldığı bildirildi.
Alithia ve diğer gazeteler, bilgisayar korsanlarının Kıbrıs Rum Posta Dairesi’nin “Thalis” isimli sistemine girdikleri ve Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı, bakanlıklar, büyükelçilikler ve polis de dahil olmak üzere birçok resmi kurum ve dairenin verilerini çaldıklarını yazdılar.
Gazete, “BytetoBreach” isimli bir bilgisayar korsanının 3 Ekim tarihinde internette yer alan bir forumda “Thalis” sisteminden binlerce belgeyi ele geçirdiğini iddia ettiğini belirtti.
“Daily Dark Web” ve “Darknetsearch by Kaduu” isimli internet platformlarının yayınlarına göre söz konusu korsanın Kıbrıs Rum polisi, Adalet Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Merkezi Cezaevi gibi birçok kurum ve resmi dairenin yazışmaları başta olmak üzere birçok veriyi ele geçirdiğini iddia ettiğini aktaran gazete, ele geçirildiği iddia edilen verilerin ise ciddi güvenlik açığı doğurabileceğini vurguladı.
Benzer haberler
Featured
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı
Genç yetenekler Eskişehir’de parladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Temmuz 2026)
Ada’nın Slovenya serüveni başladı
Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor
Serdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi
Borsa günü yüzde 0,73 değer kazanarak tamamladı
Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz”
Lefkoşa’da bazı yollar trafik akışına kapatılacak



