Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! Mahmut Sert hayatını kaybetti! HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı Nöbetçi eczaneler (5 Haziran 2026) Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformuna üye dernekler CMC Maden atıkları tesisi önünde eylem yaptı Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı İntörn tıp öğrencilerine yönelik burs başvuruları pazartesi sona erecek CTP Vadili’de halkla bir araya geldi Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı! Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! Mahmut Sert hayatını kaybetti! HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı Nöbetçi eczaneler (5 Haziran 2026) Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformuna üye dernekler CMC Maden atıkları tesisi önünde eylem yaptı Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı İntörn tıp öğrencilerine yönelik burs başvuruları pazartesi sona erecek CTP Vadili’de halkla bir araya geldi Mayıs ayı hayat pahalılığı açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Kıbrıs Rum polisindeki mesai saatleriyle ilgili anlaşmazlık Avrupa’ya taşındı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kıbrıs Rum polisindeki mesai saatleriyle ilgili anlaşmazlık Avrupa’ya taşındı

Merkezi Lüksemburg’da bulunan ve Avrupa'daki 35 polis sendikası ve personel örgütünün çatı kuruluşu olan Avrupa Polis Konfederasyonu (EuroCOP), Güney Kıbrıs’ın AB Konseyi dönem başkanlığı yaptığı bir dönemde Kıbrıs Rum polisindeki sosyal diyaloğun çöktüğüne dikkat çekti.

Alithia’ya göre, EuroCOP konuyla ilgili olarak Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Fon der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa ve İç Konular ve Muhaceret Komiseri Magnus Brunner’e gönderdiği 2 Şubat 2026 tarihli mektupta soruna değindi. Mektupta, Kıbrıs Rum Polis Sendikası'nın (ISOTİTA) çalışma ilişkileri (mesai saatleri) konusunda Kıbrıs Rum Polis Genel Müdürlüğü ile yaşadığı gerginliğin giderilmesi konusunda kurulmaya çalışılan diyaloğun derin bir çöküş yaşadığı belirtildi.

Bu çöküşün özlü müzakerelere katılmayı reddetme, resmi yazışmalara cevap vermeme ve sendika üyelerine yönelik tehditler şeklinde tanımlandığına dikkat çekilerek, bunun asla kabul edilemeyecek ve Avrupa çalışma ilişkileri standartlarına uymayan bir durum olduğuna vurgu yapıldı.

Mektupta, Avrupa Birliği Konsey Başkanlığı’nı yürüten Güney Kıbrıs'ta İSOTİTA’nın 21 Ocak’ta Kıbrıs Rum meclisi önünde protesto eylemi yapması “endişe verici" olarak nitelendi.

Benzer haberler

Featured
Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" 2026-06-05 20:15:00 Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı 2026-06-05 20:11:00 Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı 2026-06-05 20:04:00 İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor 2026-06-05 18:45:00 İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" 2026-06-05 18:29:00 Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor 2026-06-05 18:19:00 Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak 2026-06-05 18:03:00 İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! 2026-06-05 17:44:00 Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 2026-06-05 17:39:00