Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026) Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz” KOOP-SEN’den grev uyarısı Vadili Atatürk büstü ve çok amaçlı açık hava spor merkezinin açılışı yapıldı Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugünkü gündemindekileri Genel Kurul'a sevk etti Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı Aradip’te ikinci güneş parkı inşa ediliyor İstanbul'da bir ortaokulda bıçaklı saldırı: 1'i ağır, 8 öğrenci yaralı Son beş günde en fazla yağış Sipahi’de kaydedildi Güney Kıbrıs’ta bir kazda daha kuş gribi tespit edildi Minik öğrencilerden Hayvanlar Günü'nde mama bağışı Güney Kıbrıs'ta kış öncesi yakıt endişesi Bir günde üç trafik kazası: 1 kişi yaralandı, 2 sürücü tutuklandı! KTOEÖS “Çocuklarımızı dogmatik ve korkuya dayalı eğitim anlayışına teslim etmeyeceğiz” Çatalköy'de ani ölüm Posta Dairesi ile Muhtarlar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı Gönyeli'de iş kazası Tuğcu “Taleplerimiz yerine getirilene kadar tüm bölgelerde ve Teknecik'te eylemlerimiz sürecek” CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026) Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz” KOOP-SEN’den grev uyarısı Vadili Atatürk büstü ve çok amaçlı açık hava spor merkezinin açılışı yapıldı Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugünkü gündemindekileri Genel Kurul'a sevk etti Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı Aradip’te ikinci güneş parkı inşa ediliyor İstanbul'da bir ortaokulda bıçaklı saldırı: 1'i ağır, 8 öğrenci yaralı Son beş günde en fazla yağış Sipahi’de kaydedildi Güney Kıbrıs’ta bir kazda daha kuş gribi tespit edildi Minik öğrencilerden Hayvanlar Günü'nde mama bağışı Güney Kıbrıs'ta kış öncesi yakıt endişesi Bir günde üç trafik kazası: 1 kişi yaralandı, 2 sürücü tutuklandı! KTOEÖS “Çocuklarımızı dogmatik ve korkuya dayalı eğitim anlayışına teslim etmeyeceğiz” Çatalköy'de ani ölüm Posta Dairesi ile Muhtarlar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı Gönyeli'de iş kazası Tuğcu “Taleplerimiz yerine getirilene kadar tüm bölgelerde ve Teknecik'te eylemlerimiz sürecek”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’na 500’ü aşkın sözleşmeli asker alınacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’na 500’ü aşkın sözleşmeli asker alınacak
Reklam

Kıbrıs Rum Savunma Bakanlığı'nın, Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) profesyonel bir orduyla güçlendirilmesi ve geliştirilmesi çabası çerçevesinde sözleşmeli asker alımı için boş pozisyonlar ilan ettiği haber verildi.

Boş pozisyonların 500’ü aşmasının beklendiğini yazan Politis gazetesi, kısa sürede yapılacak yazılı sınav akabinde, mevcut sözleşmeli askerler tarafından subay pozisyonlarının doldurulması ardından 400 boş pozisyon ortaya çıkacağını kaydetti.

Haberde, yeni münhalin önceki münhallerle kıyaslandığında değişiklikler içerdiği ve bu değişikliklerden en önemlisinin başvuruda bulunulacak kişilerin yaş sınırının 35’den 38’e çıkarılması olduğu da kaydedildi.

Sözleşmeli askerlerin ilk etapta bir yıllık sözleşmeyle işe alınacağını kaydeden gazete, sözleşmeli askerlerin yıllık maaşlarının tuttukları baremlere göre 17 bin 422 euro ile 21 bin 267 arasında değiştiğini, ayrıca buna ek ödenek ve 13’üncü maaş hakkına da sahip olduklarını belirtti.

Gazete başvuruların dün başladığını ve 23 Ekim’de sona ereceğini ekledi.

Benzer haberler

Featured
CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı 6 Eki 2026 17:54 Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026) 6 Eki 2026 17:22 Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı 6 Eki 2026 15:55 Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz” 6 Eki 2026 15:47 KOOP-SEN’den grev uyarısı 6 Eki 2026 15:41 Vadili Atatürk büstü ve çok amaçlı açık hava spor merkezinin açılışı yapıldı 6 Eki 2026 15:22 Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugünkü gündemindekileri Genel Kurul'a sevk etti 6 Eki 2026 15:12 Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı 6 Eki 2026 15:10 Aradip’te ikinci güneş parkı inşa ediliyor 6 Eki 2026 14:33