Kıbrıs Rum Merkezi Cezaevi doldu taştı, polis sorun yaşıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Merkezi Cezaevi’ndeki doluluk nedeniyle artık mahkumların polis hücrelerinde tutulduğu ve bu durumun, karakollardaki nezarethaneler bile dolu olduğundan, yeni gözaltılar ve tutuklamalar yapılamamasına yol açtığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi “Cezaevinde Boğuluyorlar” başlığıyla manşete çektiği haberinde, yaklaşık 700 kişilik kapasitesi bulunan cezaevinde şu an bin 164 mahkum bulunduğunu ve haftada yaklaşık 10 mahkumun Başkanlık affıyla serbest bırakılarak hapishanenin rahatlatılması çabalarına rağmen sayının artmaya devam ettiğini yazdı.
Gazete, bin 164 mahkumdan 50’sinin, hapishanede yer olmamasından dolayı nezarethanelerde tutulduğunu ve bu durumun polis için ek sorun yarattığını kaydederek, polisin, gözaltı alanı yetersizliği nedeniyle sık sık tutuklama yapamadığını veya tutuklamaları askıya aldığını belirtti.
Kıbrıs Rum Adalet Bakanlığı’nın, normalde bu yılın sonunda serbest bırakılacak olan 130 tutukluyu bugünlerde tahliye etmeyi planladığını kaydeden gazete, bu kişilerin çoğunun yabancı uyruklu olup yasa dışı mültecilik suçlarından dolayı tutuklandıklarını yazdı.
Haberde, aşırı kalabalık sorununa son çare olarak bin 200 kişilik yeni bir cezaevi inşa edilmesine karar verildiği, ancak mevcut hızla ve alternatif çözümler olmadan, bu cezaevinin kapasitesinin de beş yıl sonra o dönemdeki tutukluları barındırmak için yetersiz kalacağı ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Dericioğlu "Menapozda hissedilen ağrı, kadınların hayatını sınırlandırmamalı"
Şili'de çığ felaketi: 4 ölü, 4 yaralı
Hindistan'da dini festivaller kana bulandı
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Bağdat’ta temaslarını sürdürüyor
Rüya Taner, İtalya’da konser sezonunu açtı
DP’nin Değirmenlik-Akıncılar ile Çatalköy-Esentepe Belediyesi başkan adayları açıklandı
34 araç trafikten men edildi, 5 sürücü tutuklandı
UBP’de sıralama seçiminde kullanılacak numaralar belirlendi
En çok yağış Gazimağusa’ya düştü



