Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu” Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi Baykal Tüneli Belgeseli seyirciyle buluşuyor Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi Menelau "Federasyondan başka model yok" A-Level sonuçlarıyla YTB kontenjan başvuruları cuma günü başlıyor Güney Kıbrıs'ta yasadışı çöp alanlarıyla kameralı mücadele Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka Güney basını "F-16 rahatsızlığı gündelik fenomen haline geldi” Borsa güne 0,46 puan artışla başladı Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı" CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu” Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi Baykal Tüneli Belgeseli seyirciyle buluşuyor Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi Menelau "Federasyondan başka model yok" A-Level sonuçlarıyla YTB kontenjan başvuruları cuma günü başlıyor Güney Kıbrıs'ta yasadışı çöp alanlarıyla kameralı mücadele Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka Güney basını "F-16 rahatsızlığı gündelik fenomen haline geldi” Borsa güne 0,46 puan artışla başladı Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı"
Dolar
Euro
Sterlin

Kıbrıs Rum Meclis Başkanı seçildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kıbrıs Rum Meclis Başkanı seçildi

Kıbrıs Rum Meclis Başkanlığı’na AKEL Milletvekili Adamos Adamu resmen seçildi. Meclisin kendini lağvetmesi ve erken seçim önerisi ise Hukuk Dairesi’ne havale edildi.

Rum radyosu tek aday olan Adamu’nun, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada ELAM’lı milletvekilleri hariç (çekimser) bütün vekillerin (53) evet oyu ile 12’nci meclis başkanı olarak seçildiğini duyurdu.

Bugünkü Genel Kurul’da ayrıca “Altın Pasaport” skandalına karışan eski Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’den boşalan sandalyenin, Dayanışma Hareketi’nden Rulas Yeorgiadis;  AKEL Milletvekili Hristakis Covannis’ten boşalan yerin ise AKEL’den Yannakis Gavriil ile doldurulması da onaylandı.

Ekologlar Hareketi ile bağımsız milletvekili Anna Theologu tarafından “Altın pasaport” skandalı nedeniyle sunulan, meclisin kendini lağvetmesi, hükümetin istifa etmesi ve 29 Kasım’da erken seçim yapılmasını öngören ortak karar taslağının da, anayasaya atıf yapıldığı için Hukuk Dairesi’ne havale edilmesi kararı alındı.

“HER ŞEY FORA, HEMEN İSTİFA” SLOGANI İLE EYLEM YAPILIYOR

Rum haber kaynakları Ekologlar Hareketi Vatandaşlar İşbirliği üyelerinin, Genel Kurul çalışmasının yapılmakta olduğu Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Konferans Merkezi’nin demir parmaklıkları üzerine kıyafetler asarak “her şey fora, hemen istifa” sloganı ile eylem yapmakta olduğunu haber verdi.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı 12 Ağu 2026 14:42 EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" 12 Ağu 2026 14:31 İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti 12 Ağu 2026 14:23 Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" 12 Ağu 2026 14:18 Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı 12 Ağu 2026 14:11 Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” 12 Ağu 2026 13:39 Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" 12 Ağu 2026 13:32 Taçoy “Mülkiyet sorunu tehditlerle çözülemeyecek kadar ciddi bir konu” 12 Ağu 2026 13:26 Larnaka Belediyesi ile Manama Belediyesi kardeş belediye ilan edildi 12 Ağu 2026 12:49