Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ABD'den İran'a hava saldırısı Washington'da Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bir öneri ile üç yasa tasarısını görüştü Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ABD'den İran'a hava saldırısı Washington'da Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bir öneri ile üç yasa tasarısını görüştü Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek"
Dolar
Euro
Sterlin

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu Kıbrıslı Türklere yönelik yeni kararları görüşüyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu Kıbrıslı Türklere yönelik yeni kararları görüşüyor

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıslı Türklerle ilgili olarak hükümet tarafından açıklanan 14 tedbirin uygulanması ile sözleşmeli asker uygulamasının iyileştirilmesi ve modernleştirilmesi konularının bugün Bakanlar Kurulu tarafından ele alınacağını açıkladı. Oturumun başında Bakanlar Kurulu üyelerine hitap eden Hristodulidis , Paskalya Bayramı dileklerini ifade ettikten sonra "çok önemli olduğunu düşündüğü iki konuyu" vurgulayacağını söyledi. 14 TEDBİR ÜÇÜNCÜ KEZ GÖRÜŞÜLECEK Hristodulidis , Kıbrıslı Türklerle ilgili açıklanan 14 tedbirin uygulanmasına ilişkin konunun, üçüncü kez ele alınacağını belirtti. Hristodulidis , tedbirlerin çoğunun uygulanmasının yüzde 100 tamamlandığını, bazı tedbirler için zemin çalışması gerektiğini kaydetti. Hristodulidis, zemin çalışmasının devam ettiğini ifade ederek , “ Bu tedbirlerin tam olarak uygulanmasının tamamlanabilmesi için bugün görüşmek istiyorum” dedi. SÖZLEŞMELİ ASKERLER… Seçim öncesi dönemde söz verilen sözleşmeli asker kurumunun iyileştirilmesi ve modernizasyonu ile ilgili konun da görüşüleceğini iade eden Hristodulidis, şöyle devam etti: “Kıbrıs Cumhuriyeti'nin caydırıcı gücünün önemli ölçüde güçlendirilmesinin Milli Muhafız Ordusu personeli ve subayları aracılığıyla başladığına inanıyoruz. Üzerinde durduğumuz mesele, işgal sürdükçe ve AB üyesi bir devlet olarak yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin caydırıcı gücünü güçlendirmek üzere yarı profesyonel bir ordu yaratma çabasını güçlendiren ve esasen kurumu yükselten bir karar." (Kaynak : KHA)

Benzer haberler

Featured
Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı 2026-06-27 11:04:52 Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  2026-06-27 11:00:00 Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı 2026-06-27 10:51:00 Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti 2026-06-27 10:46:37 Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı 2026-06-27 10:39:53 Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! 2026-06-27 09:54:10 “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı 2026-06-27 09:45:24 İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” 2026-06-27 09:41:34 Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek 2026-06-27 09:38:13