Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da Zekai “Gelecek kuşaklara barış içinde yaşayabilecekleri bir ortam bırakabilmek için gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır" Patika Doğa Sporları Derneği Alevkayası'nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınının gerçek boyutlarının henüz belirlenemediği bildirildi Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi EDON Gençlik Festivali’nde iki toplum etkinlerle buluşacak ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Anıtkabir'i ziyaret etti 11 Temmuz Basın Günü ödül töreniyle kutlanacak NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor" Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddetle ilgili çağrı sayısı 18 bini aştı Etna Yanardağı'nın püskürttüğü kül hava ulaşımını aksattı Veli Kısmet için çok acil trombosit aranıyor! BM Genel Sekreteri’nden liderlere “fırsatı yakalama” çağrısı En fazla yağış Alayköy'de Duran "Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip" Bir haftada 62 kaza meydana geldi, 29 kişi yaralandı! Zelenskiy'nin gözü Ankara'daki NATO zirvesinde Asgari Ücret Saptama Komisyonu yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek için toplanacak NATO yaşlanan E-3'leri değiştiriyor: Yeni uçakların tanesi 600 milyon dolar Kemal Baykallı "Çözümsüzlük çözüm değil, çöküştür" ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da Zekai “Gelecek kuşaklara barış içinde yaşayabilecekleri bir ortam bırakabilmek için gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır" Patika Doğa Sporları Derneği Alevkayası'nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınının gerçek boyutlarının henüz belirlenemediği bildirildi Yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına giren Fransa'da 61 vilayette "turuncu" alarm verildi EDON Gençlik Festivali’nde iki toplum etkinlerle buluşacak ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Anıtkabir'i ziyaret etti 11 Temmuz Basın Günü ödül töreniyle kutlanacak NATO Genel Sekreteri Rutte "Hava gücüne çok uluslu tanker takviyesi geliyor" Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddetle ilgili çağrı sayısı 18 bini aştı Etna Yanardağı'nın püskürttüğü kül hava ulaşımını aksattı Veli Kısmet için çok acil trombosit aranıyor! BM Genel Sekreteri’nden liderlere “fırsatı yakalama” çağrısı En fazla yağış Alayköy'de Duran "Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip"
Dolar
Euro
Sterlin

“Kıbrıs Manzarası ve Mutelifleri” ve “Zaman Şiiri” Sergileri Pazartesi günü Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

“Kıbrıs Manzarası ve Mutelifleri” ve “Zaman Şiiri” Sergileri Pazartesi günü Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak
Alexey Utkin’in “Kıbrıs Manzarası ve Mutelifleri” ve Asgat Dinikeyev’in “Zaman Şiiri” Sergileri, 22 Şubat Pazartesi günü, Girne Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak. Sanatçılar Alexey Utkin ve Asgat Dinikeyev’in Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırladığı “Kıbrıs Manzarası ve Mutelifleri” ve “Zaman Şiiri” sergileri 22 Şubat Pazartesi günü Girne Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyaretçileri ile buluşacak. Ulusal ve Uluslararası birçok sergiye katılan Alexey Utkin’in “Kıbrıs Manzarası ve Mutelifleri” sergisi 20 eserden oluşuyor. Lefkoşa ve Girne’nin tarihi bölgelerini resmeden sanatçının eserlerinde detaylar ön plana çıkıyor. Asgat Dinikeyev’in zamanın çağrıştırdıklarını resmettiği “Zaman şiiri” sergisi de yine 20 eserden oluşuyor. Alexey Utkin kimdir? 1949 yılında Rusya’da dünyaya gelen sanatçı, 1969 yılında Almatı’da sağır çocukların eğitim aldığı 1 Numaralı yatılı okuldan, ardından 1985 yılında Kazak Ulusal Sanat Akademisi’nden mezun oldu. 1999’dan beri Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği üyesi olan Alexey Utkin, başta Kazakistan olmak üzere, İtalya, ABD, Rusya ve KKTC’de çok sayıda ulusal ve uluslararası sergiye katıldı. Asgat Dinikeyev kimdir? 1942’de Başkurdistan Cumhuriyeti’nde dünyaya gelen Asgat Dinikeyev, 1968’de Ufa Sanat Koleji’nin resim bölümünden mezun oldu. Bölgesel, ulusal ve uluslararası birçok sanat sergilerine katıldı. Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği ve Sanat Akademisi üyesi olan Asgat Dinikeyev, Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı ve Tataristan Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanlarını da taşıyor.

Benzer haberler

Kültür Sanat
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var 2026-07-05 14:11:04 Larnakalılar İskele’de buluştu 2026-07-05 13:32:00 Lefkoşa Folklor Derneği 26. Kültür ve Sanat Günleri salı akşamı başlıyor 2026-07-04 11:40:42 Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı 2026-07-03 18:39:32 Tatlısu Belediyesi kadınlar için kültür gezisi düzenledi 2026-07-03 10:23:29 Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor 2026-07-02 21:27:40 İskele Festivali devam ediyor 2026-07-02 13:57:09 KKTC'de bir ilk: Genç Yetenekler Production Orkestrası Avrupa'da ödül aldı! 2026-07-02 12:00:28 Folk-Der Macaristan'dan ödülle döndü 2026-07-02 10:04:18