Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (15 Haziran 2026) Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (15 Haziran 2026) Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır!
Dolar
Euro
Sterlin

'Kıbrıs ile savunma konularında ilerleme kaydettik'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Kıbrıs ile savunma konularında ilerleme kaydettik'
(Voice of the Island 2019)

Fransa Ulusal Bayramı'nı kutlamak amacıyla düzenlenen resepsiyon, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis ile birçok misafirin katılımıyla 10 Temmuz Çarşamba günü Fransa Büyükelçisi Rene Troccaz’un ikametgahında gerçekleşti.

Düzenlenen resepsiyonda yer alan konuklar arasında Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, Meclis Başkanı, DİSİ parti başkanı ve bir çok protokol bulunurken, Kıbrıslı Türk konuklar da yer aldı. Bu yıl Fransa-Kıbrıs dostluğunun gücü teyit edildiğine değinen Büyükelçi yapılan temaslardan da söz etti. Ocak 2019 sonunda Lefkoşa’da gerçekleşen ‘MED 7’ çerçevesinde Kıbrıs'ın Emmanuel Macron’u ağırlandığını ifade eden Büyükelçi “bu toplantıda cumhurbaşkanımız hem Kıbrıs Cumhuriyeti ile güçlü bir dayanışma içinde olduğumuzu çok net ifade etmiş hem de onun egemenliğine göstermekte olduğumuz bağlılığı ortaya koymuştur. Bu Fransa’nın değişmeyen pozisyonudur. Bizim için Kıbrıs Avrupa Birliği içinde bir partner ve bir müttefiktir” dedi. Kıbrıs sorununa da değinen Büyükelçi Troccaz gösterilen çabaları desteklemekte olduklarını ifade ederek “Çözüm uğruna çalışan Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklere ifade ettiğimiz görüşlerde her zaman tutarlı olduk. Bize göre adil bir çözüm BM kararlarına uygun olmalı ve AB Müktesebatına saygı göstermelidir” dedi. Fransa BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) adada kalmasını tutuculuk sebebiyle değil, adanın güvenliğini sağlaması için istenmekte olduğunu söyleyen Troccaz New York’ta savundukları  pozisyonun bu olduğunu söyledi. “İş birliğimiz aktif olarak gelişmektedir” Kıbrıs ile iş birliklerinin günden güne gelişmekte olduğuna değinen Troccaz şunları kaydetti: “Fransız yatırımcılar Kıbrıs’a gelmekte ya da TOTAL’in yaptığı gibi konumlarını güçlendirmektedirler. Bunların yanı sıra, sigortacılık sektöründe olan CNP, mobil telefonda MTN’i satın alan ‘Monaco Telecom’ ve otelcilik sektöründe birçok önemli projesi bulunan ACCOR grubu da var. Ayrıca, Kıbrıs Avrupa Üniversitesi’nin Fransa’nın yüksek öğretim ağı olan GALILEO’nun bir parçası olduğunu unutmamakta fayda var”. Öte yandan savunma konusunda yapmış oldukları işbirliklerinin ilerleme kaydettiğine değinen Büyükelçi Troccaz konuşmasına son verirken şunları kaydetti: “Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görevim yakın zamanda sona ereceğinden Kıbrıs’ta bulunan tüm Fransızlara en içten teşekkürlerimi iletmek isterim. Ayrıca Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk dostlarımızın yanı sıra diplomatik çevreler ile Birleşmiş Milletleri de selamlarım.” Fransa Büyükelçisi Rene Troccaz'un konuşmasının tümü için tıklayın (Voice of the Island 2019)

Benzer haberler

Featured
Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026) 2026-06-15 08:35:00 Bugün hava nasıl olacak? (15 Haziran 2026) 2026-06-14 21:32:00 Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin 2026-06-14 19:59:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi 2026-06-14 19:23:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00 İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" 2026-06-14 18:00:00