Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?"
Dolar
Euro
Sterlin

'Kıbrıs etrafında beş sondaj'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Kıbrıs etrafında beş sondaj'

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, dört ülke hesabına faaliyet gösteren beş sondaj platformunun şu an Kıbrıs etrafında bulunduğu ve bu durumun, Güney Doğu Akdeniz ile elde edilen olağanüstü enerji ve jeopolitik rolü göstermekte olduğu ifade edildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti hesabına “Delfini” hedefinde başlaması an meselesi olan sondajın haricinde, Mısır hesabına “Zohr”, İsrail hesabına “Leviathan” yatağında ve Antalya ile Mersin olmak üzere Türkiye’nin güney kıyılarında da iki sondaj gerçekleştirilmekte olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, İsrail hesabına önümüzdeki haftalarda “Stena Icemax’ın” kardeş platformu tarafından bir sondaja daha başlanmasının beklendiğini bildirdi. TÜRKİYE’DEN TATBİKAT İDDİASI Türkiye’nin dün 10’uncu parseldeki sondaja tepki olarak, deniz kuvvetlerinin yarın Baf’ın güneyinde tatbikatlar yapacağını duyurduğunu da iddia eden gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ise bunun üzerine bir Navtex yayımlayarak “Türk deniz tatbikatlarının Kıbrıs Cumhuriyeti’yle istişare edilmeden Kıbrıs sorumluluk bölgesinde icra edileceğini, dolayısıyla denizcilik açısından güvenlik problemleri ortaya çıktığı konusunda bir bilgilendirme yaptığını” haber verdi. Gazete, Türkiye’nin ise buna, Rum tarafının Navtex’inin yetkisiz bir makam tarafından yayımlandığı ve geçerli olmadığı şeklinde bir yanıt verdiğini iletti. DELFİNİ HEDEFİNDEKİ SONDAJ “Elindeki bilgilere” dayanarak, MEB içerisindeki 10’uncu parselde yer alan “Delfini” hedefinde gerçekleştirilecek sondajın hazırlıklarının ise normal şekilde ilerlediğini yazan gazete, önümüzdeki saatlerde sondajın ilk aşaması için gerekli ekipman ikmalinin tamamlanmasının beklendiğini belirtti. Gazete, platformda görev alacak personelin taşınmasının devam ettiğini de ekledi. Alithia ise ilgili haberinde, ExxonMobil şirketinin gerçekleştireceği sondaj için Delfini hedefindeki her şeyin hazır olduğunu ve sondajın önümüzdeki 24–48 saat içerisinde başlayacağını duyurdu. ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI Öte yandan ABD Dışişlerinin Bakanlığı’nın ise, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ExxonMobil’in sözde MEB’deki sondajının başlaması ışığındaki “yeni tehditlerine” yanıt veren bir açıklama yaptığını yazan gazete, ABD Dışişleri Bakanlığının bu açıklamayla Erdoğan’a “bölgedeki gerilimi artıran her türlü söylem veya faaliyet konusunda cesaretini kıran bir mesaj gönderdiğini” iddia etti. Gazeteye göre ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamasında “ABD’nin bu konudaki politikasının değişmediğini ve ABD’nin MEB içerisinde bulunan doğal kaynaklarından istifade etme hakkını tanımayı sürdürdüğüne” dair bir açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamasında ayrıca “diğer bütün kaynaklar gibi, adanın petrol ve doğal gaz kaynaklarının da kapsamlı bir çözüm çerçevesinde iki toplum arasında eşit olarak paylaşılması gerektiğini” sözlerine ekledi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması gazetede “Erdoğan’ın Hevesini Kırıyorlar”, Fileleftheros’ta ise “Tayyip’e Kısa Kes Mesajı” başlığıyla yer buldu.  

Benzer haberler

Featured
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00 ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü 2026-06-09 21:46:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) 2026-06-09 21:37:00 DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" 2026-06-09 21:26:00 Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti 2026-06-09 21:21:00 “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı 2026-06-09 21:14:00 Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı 2026-06-09 21:10:00 Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek 2026-06-09 21:06:00 EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00