Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı Laguna bölgesinde trafik akış yönü değiştiriliyor Şentuğ “Doğaya bilinçsizce fırlatılan her çöp, ekosisteme doğrudan zarar verir” Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı Endonezya'da şiddetli deprem Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026) Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı Laguna bölgesinde trafik akış yönü değiştiriliyor Şentuğ “Doğaya bilinçsizce fırlatılan her çöp, ekosisteme doğrudan zarar verir” Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı Endonezya'da şiddetli deprem Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Kıbrıs Engelliler Merkezi" binasının temeli atıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Kıbrıs Engelliler Merkezi" binasının temeli atıldı
Reklam

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği ‘Kıbrıs Engelliler Merkezi’ binasının temelinin atıldığını açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre; derneğin Sosyal dayanışmadan gündelik yaşama, eğitimden spora kadar hemen her alanda ülke engellerinin ortadan kaldırılabilmesi adına emek harcandığı belirtildi.

Bu bilinçten hareketle hem engelli bireylere daha iyi hizmet verebilmek hem de kirada olan dernek birasının kira yükünden kurtularak dernek binasının daha ferah bir alana taşınması adına Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından verilen 1738 M2 arsaya 175 M2 üzerine kurulu ağır çelik yapı inşasına başlandığı açıklandı.

Dernek merkezinin yeni hizmet binasına taşınması ile görme engelliler kütüphanesi, görme engelli bağımsız hareket yürüyüş parkurları, sanat kursları ve sosyal dayanışma hizmetleri daha ferah bir ortamda sunulabilme imkanına kavuşabilecek.

Binanın faaliyetlere başlaması ile empati projesinin hayata geçirilebilmesi için çalışmalara başlayacaklarını açıklayan dernek Empati projesiyle ilgili şu bilgileri verdi;

“Empati projesi, kapalı ve tamamen karanlık bir ortamda kurulu olan bir minyatür şehirdir. Yollar, caddeler, kaldırımlar, parklar, bahçeler, hatta Saray Önü Meydanı, Selimiye Camii, Bandabulya gibi Kıbrıs'a özgü detayların yer aldığı uygulamalı bu model ile misafirlerin empati yetileri hedef alınıyor.”

Bugün engelli bireylerin çevrelerinde karşılaştığı tüm engellerin insanların eliyle ortaya çıktığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Kaldırımın üzerine arabasını parkeden vatandaş, kaldırımı planlayan yönetici ve mimar, projeler geliştiren mühendis, binalar yapan müteahhit, yani herkes empati duygusuyla hareket ederse, atılan adımlar da aynı bilinç doğrultusunda olacaktır.

İşte bu düşünceler sonucunda görme engelli rehberler eşliğinde dileyen herkes misafir edilecek ve inanıyoruz ki bu ziyaret akabine de hayatlarının geriye kalan dilimlerinde ciddi bir farkındalık oluşmuş olacaktır.”

Dernek açıklamasında, ‘Empati Projesi’nin hayata geçirilebilmesi için ilk adım olarak dernek binasının tamamlanması gerektiğine dikkat çekilirken, gelinen aşamada temelin atıldığı ve iskelet yapısının tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

(BRT)

Benzer haberler

Featured
Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri 12 Eyl 2026 14:40 Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" 12 Eyl 2026 14:22 Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak 12 Eyl 2026 13:42 Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama 12 Eyl 2026 13:16 Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike 12 Eyl 2026 13:07 Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" 12 Eyl 2026 13:01 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" 12 Eyl 2026 12:28 Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı 12 Eyl 2026 12:05 Laguna bölgesinde trafik akış yönü değiştiriliyor 12 Eyl 2026 11:58