Kıbrıs Biyolojik Çeşitlilik Araştırmaları Derneği kuruldu
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
3 Nisan 2021 tarihinde yapılan genel kurul ve 13 Mayıs 2021 tarihinde de yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı sonucunda Kıbrıs Biyolojik Çeşitlilik Araştırmaları Derneği’nin tüm kurulları seçilerek belirlendi.
Yapılan toplantıda başkan Ayşen KAYIPLAR, başkan yardımcısı Asaf Şenol, sayman Feriha Karabela, sekreter Vedia Akdağ, 3 asil üye Düriye Onbaşı, Çağla İçten, Mehmet Hoca, 2 yedek üye Anıl Emir, Erhan Aslanses, denetleme kurulu 3 asil üye Asuman Korukoğlu, Alkım Emir, Erkay Özgör, 1 yedek üye Martin Marancos ve disiplin kurulu 3 asil üye Feriha Binici, Tuğberk Subaşı, Yıldız Akay ve 1 yedek üye olarak Mehmet Gazioğlu seçildi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, iki yıllık süre için görev dağılımı yapan dernek Kıbrıs’ın biyolojik çeşitliliğinin bütün olarak (gen, tür, ekosistem) belirlenmesi, korunması, iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik araştırmalar yapmayı ve eğitimler düzenlemeyi amaçlıyor.
Yönetim Kurulu şu şekilde açıklandı
| İSİM-SOYİSİM | |
| Ayşen KAYIPLAR | Başkan |
| Asaf ŞENOL | Başkan Yardımcısı |
| Feriha KARABELA | Sayman |
| Vedia AKDAĞ | Sekreter |
| Düriye ONBAŞI | Asil üye |
| Çağla İÇTEN | Asil üye |
| Mehmet HOCA | Asil üye |
| Anıl EMİR | Yedek üye |
| Erhan ASLANSES | Yedek üye |
Benzer haberler
Featured
Arama-kurtarma çalışmaları gece de 13 gemi ve 2 helikopterle devam edecek
Erhürman "Aileler bu gece itibarıyla bilgilendirilecek. Son insanımıza ulaşana kadar arama kurtarma çalışmaları devam edecek"
Erdoğan "Gemi kazasının sorumlularından hesap sorulması için KKTC ile İşbirliği içinde atımlar atacağız"
KKTC'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi
Erhürman "249 kişiye ulaşıldı, 18 kişi aranıyor, 4 kişinin kimliği belirlendi"
KTMMOB "Facianın nedenleri, bağımsız, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde araştırılmalı"
El-Sen, Güç-Sen ve KITSAB kazanın meydana gelmesine neden olan unsurların araştırılmasını istedi
Tatar “Burada bir ihmal söz konusu, olay tüm yönleriyle araştırılmalı"
KTGB "Bir felaketin görüntüsüne ulaşmak, onu olduğu gibi yayımlama hakkı vermez"


