Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sağlık Bakanı Dinçyürek, Azerbaycan’da temaslarda bulunuyor Antis Halk Plajı İskelesi hizmete açıldı Öztürkler “Özel eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır” 419 sürücü rapor, 65 araç trafikten men edildi İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi Yunanistan Cumhurbaşkanı “Kıbrıs sorunu birincil önceliğimiz” Akpınar “Hedefimiz, KKTC’yi bilim üssü haline getirmek” İran’ın eski lideri Hamaney için Tahran'da veda töreni düzenlendi Lefkoşa Folklor Derneği 26. Kültür ve Sanat Günleri salı akşamı başlıyor Venezuela'dan Türk arama kurtarma ekiplerine kahramanlık nişanı Erhürman "Son derece sakiniz" Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik" Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında" Sağlık Bakanı Dinçyürek, Azerbaycan’da temaslarda bulunuyor Antis Halk Plajı İskelesi hizmete açıldı Öztürkler “Özel eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır” 419 sürücü rapor, 65 araç trafikten men edildi İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi Yunanistan Cumhurbaşkanı “Kıbrıs sorunu birincil önceliğimiz” Akpınar “Hedefimiz, KKTC’yi bilim üssü haline getirmek” İran’ın eski lideri Hamaney için Tahran'da veda töreni düzenlendi Lefkoşa Folklor Derneği 26. Kültür ve Sanat Günleri salı akşamı başlıyor Venezuela'dan Türk arama kurtarma ekiplerine kahramanlık nişanı Erhürman "Son derece sakiniz" Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik" Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dolar
Euro
Sterlin

"Kıbrıs Adası’nda barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edeceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Kıbrıs Adası’nda barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edeceğiz"

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’taki varlığının gerekçesinin Kıbrıs Türkü’nün canını korumak olduğunu vurguladı.

Bakanlık tarafından düzenlediği bilgilendirme toplantısında, “Garanti ve İttifak Anlaşmaları doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türklerinin yanındayız. Türkiye, garantör devlet olarak, uluslar arası anlaşmalar ve uluslar arası hukuktan kaynaklanan meşru haklar çerçevesinde Kıbrıs Adası’nda barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir” denildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara tarafından bakanlıktaki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Kıbrıs sorununa da değinen Kara, bugüne kadar denenmiş ve bir sonuç alınamayacağı tüm taraflarca görülmüş yöntemlerle bir çözümün mümkün olmadığını belirterek, Kıbrıs’ta eşit, egemen ve bağımsız iki devletin bulunduğu kabul edilmeden müzakerelerin ilerlemeyeceğinin açıkça görüldüğünü söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Kara, Kıbrıs’ta egemen, eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan ve iş birliği içinde olan iki devletin tek çözüm olduğunu vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ada’daki varlığının gerekçesinin sadece,  Kıbrıs Türkü’nün canını korumak olduğunu vurgulayan Kara, “Türk askeri varlığını adada işgalci olarak gösterme gayretleri, Kıbrıs tarihindeki Rum katliamlarının üstünü örtmediği gibi, ne Yunan ve Rum ikilisine ne de bunların destekçilerine fayda sağlayacaktır” dedi.

Kıbrıs’ın kendileri için milli mesele olduğunu bir kez daha vurgulamak istediklerini beliren Binbaşı Pınar Kara, şunları kaydetti:

“Garanti ve İttifak Anlaşmaları doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türklerinin yanındayız. Türkiye, Garantör devlet olarak, uluslar arası anlaşmalar ve uluslar arası hukuktan kaynaklanan meşru haklar çerçevesinde Kıbrıs Adası’nda barış, huzur ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir”

Binbaşı Kara, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege’de, Doğu Akdeniz’de, Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya devam ettiğini de vurguladı.

(AA)

Benzer haberler

Featured
Sağlık Bakanı Dinçyürek, Azerbaycan’da temaslarda bulunuyor 2026-07-04 13:01:52 Antis Halk Plajı İskelesi hizmete açıldı 2026-07-04 12:53:07 Öztürkler “Özel eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır” 2026-07-04 12:46:56 419 sürücü rapor, 65 araç trafikten men edildi 2026-07-04 12:40:03 İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor 2026-07-04 12:34:19 Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi 2026-07-04 12:30:47 Yunanistan Cumhurbaşkanı “Kıbrıs sorunu birincil önceliğimiz” 2026-07-04 12:26:18 Akpınar “Hedefimiz, KKTC’yi bilim üssü haline getirmek” 2026-07-04 12:17:10 İran’ın eski lideri Hamaney için Tahran'da veda töreni düzenlendi 2026-07-04 11:44:40