KHK, tek oturumda sınav uygulamasına bu hafta sonu başlıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK), aynı hizmet sınıfında olup benzer sınav konuları olan münhal mevkileri için tek oturumda sınav uygulamasına bu hafta sonu başlanacağını açıkladı.
KHK’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Aynı hizmet sınıfında olup benzer sınav konuları olan münhal mevkiler için ayrı zamanlarda farklı soru kitapçıkları hazırlanarak yapılan sınavlara son vermek ve maliyetle zamandan tasarruf etmek amacı ile hazırlanan 2023 Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulundan geçerek 7 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte ilk uygulaması bu hafta sonu yapılıyor.
Planlama ve İnşaat Dairesinin III. Derece Maliye Memuru, Bütçe Dairesinin III. Derece II. Sınıf Bütçe Memuru, Hukuk Dairesinin III. Derece Maliye Memuru, Orman Dairesinin III. Derece Ambar Emini ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesinin III. Derece Muhasebe Memuru yazılı sınavları bahse konu tüzüğün 6.(2)(A)(a) maddesi uyarınca; ilk kez tek oturum halinde yapılacak.
Bu sınavlara ek olarak KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütünün III. Derece Raportör, IV. Derece Meclis Memuru, III. Derece İç Güvenlik Memuru ve IV. Derece Sistem Operatörü yazılı sınavları da aynı günlerde Türk Maarif Koleji ve Şht. Hüseyin Ruso Ortaokullarında toplamda bin 134 kişinin katılımıyla gerçekleşecek.”
Benzer haberler
Featured
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı!
Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu
90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026)
2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu
Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis
KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü”
Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı
İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek"



