"Kendini ifade edemeyen yöneticiler yazılı açıklama yapması gerekir"

Voice Kıbrıs Haber
CTP Milletvekili Erkut Şahali Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklar başlıklı konuşma yaptı. Eğitimde öğrencilerin ülkeye gelmesinin, yüz yüze eğitimin konuşulduğu bir dönemde eğer Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu görevden alınacaksa bunun bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Şahali, karar yetkisi Başbakanda olsa da toplumun bir sabrı olduğunu kaydetti.
Şahali, “hükümettin vücut bütünlüğü sağlayamadığını” ve bunun nedeninin kurultaylar olduğunu söyledi.
Türkiye ile imzalanacak protokolde KKTC menfaatlerinin en üst düzeyde korunmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Şahali, karar yetkisini üstlenenlerin bu basiretle hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Şahali, protokolün içeriğinin hala Meclis’le paylaşılmadığını belirtti.
Ülkede aşı planı olmadığını söyleyen Şahali, bunun ülkenin yükseköğrenim ve örgün öğrenime hazır olunmadığını gösterdiğini dile getirdi.
Şahali, Kalkınma Bankası’na yapılan görevlendirmenin toplumda “infial yarattığını” da kaydetti.
Geçen yıl yaşanan jet olayıyla ilgili polis raporunun tamamlanması gerektiğini dile getiren Şahali, bu konuda gereğinin yapılmasının da elzem olduğunu belirtti.
Başbakan Ersan Saner’in açıklamalarının anlaşılamadığını söyleyen Şahali, “Hükümete mensup makamlar hangi konuda konuşacaksa net verilerle konuşmak zorundadır, ne dedikleri çok net anlaşılmalıdır” dedi; aksi halde ortaya kaos çıkacağını belirtti. Şahali kendini ifade edemeyen yöneticilerin yazılı açıklama yapması gerektiğini kaydetti.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Erhürman "Son derece sakiniz"
Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik"
Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi
Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde
Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026)
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"



