Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı! Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Kelliğe potansiyel çözüm!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kelliğe potansiyel çözüm!

Osteoporoz tedavisi için geliştirilen bir ilacın, kelliğe potansiyel çözüm olabileceği bildirildi.

Manchester Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırma, ilacın laboratuvar ortamında kıl foliküllerinin büyümesini teşvik ettiğini ortaya koydu. Sonuçları "PLOS Biology" dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde, 40'ı aşkın protez saç hastasından alınan kafa derisi saç folikülleri içeren örnekler kullanıldı. Proje ekibinin lideri doktor Nathan Hawkshaw, laboratuvarda yapılan çalışmada osteoporozu tedavi eden ilacın, kıl foliküllerini çarpıcı biçimde etkilediğinin ve büyümelerini teşvik ettiğinin gözlendiğini söyledi. Hawkshaw, tedavinin insanlar üzerinde güvenli ve etkili olup olmayacağını klinik deneylerin ortaya koyacağını kaydetti. İlacın, kılın büyümesini frenleyen bir proteini hedef alan içeriğe sahip olduğu kaydedildi. Kelliğin tedavisinde hali hazırda hem kadınlar hem erkekler minoksidil, sadece erkekler için finasteridin kullanılıyor. Bu iki ilacın her zaman etkili olmadığı ve yan etkilerinin bulunduğu belirtiliyor.  

Benzer haberler

Sağlık
Nöbetçi eczaneler (6 Temmuz 2026) 2026-07-06 17:09:44 Sudan'da kolera, kızamık ve gıda krizi nedeniyle 200 binden fazla kişi risk altında 2026-07-06 07:58:23 Okta'dan yaz sıcaklarında su tüketimi uyarısı 2026-07-05 11:21:25 Nöbetçi eczaneler (5 Temmuz 2026) 2026-07-05 10:15:29 İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor 2026-07-04 12:34:19 Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026) 2026-07-03 16:35:00 Uzun süre oturmak kanserden ölüm riskini artırıyor 2026-07-03 08:46:54 Nöbetçi eczaneler (2 Temmuz 2026) 2026-07-02 14:26:04 Nöbetçi eczaneler (1 Temmuz 2026) 2026-07-01 15:53:47