KEİ'den 500 bin TL hibe desteği

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisi ve ülke kalkınması içerisinde çok önemli bir yere sahip tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesine alt yapı desteğini sürdürüyor.
KEİ tarafından yapılan açıklamaya göre, KEİ Ofisi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan 2021 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması; Tarımsal Hibe ve Yatırım Desteği Projesi kapsamındaki Hayvansal ve Tarımsal Amaçlı Su Kuyularına Elektrik Altyapısı Desteği uyarınca 500.000,00 TL hibe desteği sağladı.
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile ülke ekonomisi ve kalkınması içerisinde önemli bir yere sahip tarım ve hayvancılık faaliyetleri için gerekli elektrik altyapısı sağlanarak, sektörün rekabet edebilirliğinin dolaylı olarak yükseltilmesi amaçlanıyor.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir
AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi”
Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti
Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi”
LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme…
İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak
54. Geleneksel İskele Festivali başladı
İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor
İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali"



