Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" Ahbap Derneği'ne kayyum atandı Yılmaz “Guterres’i KKTC Bayrakları ile karşılayıp, protesto etme planı ertelendi” Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026) BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" Ahbap Derneği'ne kayyum atandı Yılmaz “Guterres’i KKTC Bayrakları ile karşılayıp, protesto etme planı ertelendi” Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"KDV ve fon indirimi söyleminin üzerinden altı ay geçti"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"KDV ve fon indirimi söyleminin üzerinden altı ay geçti"

Halkın Partisi (HP) geçtiğimiz yıl Ekim ayında Maliye Bakanı Alişan Şan’ın kamuoyuna “KDV ve fon indirimi yapmak için çalışma başlattık” diye bir açıklama yaptığını anımsattı, bu sözün üzerinden altı ay geçmesine rağmen herhangi bir indirim yapılmamasını eleştirdi.

HP’den yapılan açıklamada “temel gıda ürünlerini ucuzlatma sözünüze ne oldu? Söz vereli altı ay oldu, hala çalışma mı yapıyorsunuz?” diye soruldu.

HP tarafından yapılan ve temel gıda ürünleriyle çocuk bezi ve benzeri bazı ürünlere belirli bir süre için fon ve KDV sıfırlama yoluna gidilmesi ve bunun fiyatlara indirim olarak yansıtılması yönündeki öneri hatırlatılan açıklamada, “şimdi güney Kıbrıs Rum Yönetimi temel gıda ürünleriyle çocuk bezi gibi ürünlerde KDV ve fon sıfırlamasını gelecek hafta karara bağlamaya hazırlanıyor, Rum tarafı şimdi bunu konuşuyor” ifadeleri yer aldı.

Hükümetin halktan ve halkın beklentilerinden kopuk bir siyaset izlediği savunulan açıklamada, “Öte yandan halkın hayatı piyasadaki pahalılaşma ve fakirleşme ile daha da zorlaşmaktadır. Döviz karşısında Türk Lirasındaki değer kaybına var olan ekonomik krizi fırsatçılıkla kendi menfaatine kullanmak isteyenler de eklenince fakirleşme ciddi şekilde toplumsal adaleti olumsuz yönde etkilemektedir” denildi.

Benzer haberler

Featured
BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır 2026-07-27 22:05:54 Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" 2026-07-27 22:00:04 Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor 2026-07-27 21:51:31 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) 2026-07-27 21:38:45 Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği 2026-07-27 21:18:55 Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı 2026-07-27 21:14:56 ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" 2026-07-27 20:58:53 Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı 2026-07-27 20:47:05 Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız" 2026-07-27 20:42:46