Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Nöbetçi eczaneler (28 Eylül 2026) Geçitkale Belediyesi'nden 4 köyde 6 okul kantinine denetim Bir haftada 21 yangın! Sucuoğlu "Aydınlatma bakım ve onarım çalışmaları ülke genelinde devam ediyor" DAÜ Per-Sen'den VYK Başkanı Şemi Bora’ya istifa çağrısı Öztabay “Taşucu–Girne hattında sefer yapacak İDO gemilerinin bilgileri kamuoyuyla paylaşılmalı” Osmaniye'de okulda silahlı saldırı: Öğretmen hayatını kaybetti Kamacıoğlu "Sadece sanayicinin yer alacağı bölgeler oluşturmak için girişim başlattık" UWC, Cyprus Forum kapsamındaki panelini iptal etti Holguin “Kıbrıs’ta ilerleme için fırsat penceresi giderek kapanıyor” Üstel “Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, Balkan Masa Tenisi Birliği’ne gözlemci üye kabul edildi” Meclis yarın olağanüstü toplanacak: Gündemde Seçim ve Halkoylaması Yasası olacak Sucuoğlu “Limanlardaki eksikliklere yönelik çalışmalar başlatılacak" Erhürman “Kıbrıslı Rum liderle haftalık görüşmelere devam edebiliriz. Ama önemli olan sıklık değil odaklanmak” Çayırova-Pamuklu ana yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine Güney'de sivil savunma reformu gündemde Kanunsuz ava yüklü miktarda ceza! Erhürman “Başarılı bir toplantı için koşullar oluşmadı” Girne'deki trafik kazasında motosikletteki yolcu yaralandı! MMO’dan vatandaşlara çağrı “Kullanılmış araçların hasar geçmişi sunulmuyorsa satın almayın” Nöbetçi eczaneler (28 Eylül 2026) Geçitkale Belediyesi'nden 4 köyde 6 okul kantinine denetim Bir haftada 21 yangın! Sucuoğlu "Aydınlatma bakım ve onarım çalışmaları ülke genelinde devam ediyor" DAÜ Per-Sen'den VYK Başkanı Şemi Bora’ya istifa çağrısı Öztabay “Taşucu–Girne hattında sefer yapacak İDO gemilerinin bilgileri kamuoyuyla paylaşılmalı” Osmaniye'de okulda silahlı saldırı: Öğretmen hayatını kaybetti Kamacıoğlu "Sadece sanayicinin yer alacağı bölgeler oluşturmak için girişim başlattık" UWC, Cyprus Forum kapsamındaki panelini iptal etti Holguin “Kıbrıs’ta ilerleme için fırsat penceresi giderek kapanıyor” Üstel “Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, Balkan Masa Tenisi Birliği’ne gözlemci üye kabul edildi” Meclis yarın olağanüstü toplanacak: Gündemde Seçim ve Halkoylaması Yasası olacak Sucuoğlu “Limanlardaki eksikliklere yönelik çalışmalar başlatılacak" Erhürman “Kıbrıslı Rum liderle haftalık görüşmelere devam edebiliriz. Ama önemli olan sıklık değil odaklanmak” Çayırova-Pamuklu ana yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine Güney'de sivil savunma reformu gündemde Kanunsuz ava yüklü miktarda ceza! Erhürman “Başarılı bir toplantı için koşullar oluşmadı” Girne'deki trafik kazasında motosikletteki yolcu yaralandı! MMO’dan vatandaşlara çağrı “Kullanılmış araçların hasar geçmişi sunulmuyorsa satın almayın”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Kayıt dışılık sanıldığından çok daha ciddi boyutlardadır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Kayıt dışılık sanıldığından çok daha ciddi boyutlardadır”
Reklam

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, Sayıştay’ın, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun, Maliye Teftiş Kurulu’nun ve Savcılık ile Mali Polis’in harekete geçmesi gereken hiçbir konuda harekete geçmediğini öne sürerek, bu durumun toplumun adalet duygusunu tamamen çökerttiğini söyledi.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Genç TV’de yayınlanan “Genç’te Sabah” programına katılan Özkunt, hükümetin Kıbrıslı Türklerin iradesini yansıtmadığını ve ülkedeki en önemli sorunun da irade sorunu olduğunu savundu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda geçtiğimiz hafta yapılan sınavın şaibelerle infial yarattığını iddia eden Özkunt, 63 kişinin de sınavsız-münhalsiz kuruma alındığını belirterek bunu eleştirdi.

“Hiçbir denetim ve soruşturma mekanizması çalışmıyor” diyen Özkunt, kayıp/kaçak vergiler, alındığı iddia edilen rüşvetler ve turizmde peşkeş çekildiğini öne sürdüğü araziler olmak üzere hükümetin her kademesinde soruşturmaya tabi tutulması gereken şeyler bulunduğunu öne sürdü. Özkunt, dağıtılan yurttaşlıklarla Kıbrıslı Türklerin bu topraklardan atılmak istendiğini iddia etti.

Özkunt, çalışma hayatına ve özel sektördeki sorunlara değinirken “Asgari ücretliler sefalet ücreti ile geçinmeleri yetmezmiş gibi bir de kayıt dışı çalıştırılıyor. Kayıt dışılık sanıldığından çok daha ciddi boyutlardadır” dedi.

Özkunt, TDP özelinde ve ülke siyaseti genelinde de değerlendirmelerde bulunarak, TDP’nin önünde bir kurultay süreci olduğunu ve partinin bu kurultaydan daha güçlü kadrolarla çıkacağını kaydetti. Özkunt, “TDP dürüst ve şeffaflıkla, kendi cebini değil, kendi yandaşını değil de tümüyle toplumunu ve ülkesini gaile edinerek siyaset yapacak kadrolarla halkın karşısına çıkacak” diye konuştu.

Benzer haberler

Featured
Nöbetçi eczaneler (28 Eylül 2026) 28 Eyl 2026 16:50 Geçitkale Belediyesi'nden 4 köyde 6 okul kantinine denetim 28 Eyl 2026 16:39 Bir haftada 21 yangın! 28 Eyl 2026 16:34 Sucuoğlu "Aydınlatma bakım ve onarım çalışmaları ülke genelinde devam ediyor" 28 Eyl 2026 16:31 DAÜ Per-Sen'den VYK Başkanı Şemi Bora’ya istifa çağrısı 28 Eyl 2026 16:00 Öztabay “Taşucu–Girne hattında sefer yapacak İDO gemilerinin bilgileri kamuoyuyla paylaşılmalı” 28 Eyl 2026 15:52 Osmaniye'de okulda silahlı saldırı: Öğretmen hayatını kaybetti 28 Eyl 2026 15:47 Kamacıoğlu "Sadece sanayicinin yer alacağı bölgeler oluşturmak için girişim başlattık" 28 Eyl 2026 15:26 UWC, Cyprus Forum kapsamındaki panelini iptal etti 28 Eyl 2026 15:22