Kayıp Şahıslar Komitesi'nden kayıplar için çalışma
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kayıp Şahıslar Komitesi’ne bağlı beş ekip, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıpları bulmak amacıyla Kıbrıs’ın kuzeyinde bazı noktalarda çalışma yürütüyor.
Fileleftheros gazetesi Kayıp Şahıslar Komitesi temsilcisinin Kıbrıs Haber Ajansı’na ( KHA) yapmış olduğu açıklamalara yer verdi.
Habere göre, KŞK temsilcisi yaptığı açıklamada kazılardan birinin, 1963-64 yılına bağlı 2 Kıbrıslı Türk’ün arandığı “Aşşa”(Paşaköy) ; 1974 Kıbrıslı Rum kayıplarının arandığı “Ay.Epiktito” (Çatalköy); toplu mezarın bulunduğu “Aloa”(Atlılar) bölgesinde yürütüldüğünü söyledi.
KŞK temsilcisi ayrıca Lapta’da “Palesofos”(Malatya) bölgesinde Kıbrıslı Rum askerlerin arandığını, bir başka ekibin ise askeri bölge olarak addedilen “Kithrea’” da (Değirmenlik) bir Kıbrıslı Rum kaybı aradığını ifade etti.
Şu ana kadar bir sonuca ulaşılıp ulaşılmadığı sorusu üzerine KŞK temsilcisi “bulacağız ümidiyle gidiyoruz” şeklinde ifade kullandı.
Benzer haberler
Featured
Belçika'da kayıtlara geçen en sıcak yaz yaşandı
İran "Hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayız"
ABD "İran’da Devrim Muhafızları Ordusu hedeflerine saldırılar başlattık"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Eylül 2026)
GPS sinyalleri güneş fırtınasından etkilendi
Dört örgütten ortak çağrı "Arıklı artık 'gereğini yapacağım' deme. Gereğini yap, istifa et"
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı
Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı


