KAYAD'dan hükümete yasa önerisi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), hükümete “Ev İçi Şiddeti Önleme Ve Ev İçi Şiddet Gören Kişilerin Korunmasına Dair Yasa Önerisi” sundu.
KAYAD Başkanı Meral Akıncı tarafından dün hükümet ve kadın milletvekillerine sunulan öneri ile ilgili sunum da yapıldı.
KAYAD’dan verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanı Filiz Besim ve içişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın da katıldığı toplantıda, ev içi şiddet yasa önerisi KAYAD proje koordinatörü Mine Atlı tarafından yapılan sunumla anlatıldı.
KAYAD, 20 yıla aşkın bir süredir kadına yönelik her türlü ayrımcılığı önlemek ve kadının toplumdaki rolünü güçlendirerek, toplumsal cinsiyet adaletini sağlamak adına çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “(KAYAD) Gerek kırsalda gerekse kentte kadınlarla birebir yürütülen çalışmalarda kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin dünyadaki her yerde olduğu gibi bizim ülkemizde de ciddi bir sorun olduğu gözlemlemiş, yaptığı araştırmalarla bilimsel verilerle teyit etmiştir” dedi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
İki lider ilk kez sosyal bir etkinlikte bir araya geldi
İncirli, gençlerle bir araya geldi "Üretimin her türlüsüne destek olacağız"
Üstel’den yeni beş yıl mesajı
Taçoy “Özerk sanayi bölgeleri ile üretimde reform yaşanacaktır”
Çağıner Vakfı’ndan eğitim bursu
Güney'in eylül enflasyonu yüzde 5,2
İlkan Varol, Ombudsman raporunu Erhürman’a sundu
Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı
Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi



